ALTERNATE.nl

Wij hebben korter dan een jaar terug een laptop van Acer via Alternate gekocht. Vooraf gebeld voor informatie aangaande kwaliteit van de computer en de klantenservice. De plastic deel van 2 van de usb poorten zijn los geraakt. Alternate vertelde mij netjes dat het onder garantie valt en ik moest direct contact met Acer opnemen voor reparatie. Vooraf geen informatie of algemene voorwaarden. De communicatie met Acer loopt stroef. Ik moet steeds erachter aan omdat Acer ons niet op de hoogte houd van de status en hun constateringen. In een van de keren dat ik gebeld had omdat het te lang duurde, vertelde Acer dat de usb poorten door mijn eigen toedoen stuk zijn gegaan. Ik vraag ze een onderbouwde reactie. Ze sturen foto's waaruit de pinnen gebogen zijn, maar voor mij niet duidelijk is dat ik ze stuk heb gemaakt.
Met Acer kom ik er niet uit en wend mij tot de verkopende partij met wie ik een koop overeenkomst heb. Ik vraag Alternate om ook te kijken naar de zaak. Alternate geeft aan dat Acer gelijk heeft omdat de pinnen gebogen zijn. Ze adviseren om een van de twee opties van Acer te kiezen. Namelijk 1600 euro betalen voor de reparatie kosten of 60 euro om de computer retour te krijgen zonder te repareren.
Ik voel mij in de steek gelaten door Alternate. Op het moment dat ik nog garantie heb op het apparaat is het aan Acer/Alternate te bewijzen dat ik en hoe ik de pinnen zou moeten hebben gebogen. Daarnaast mag je van een laptop van 1400 euro waarvan binnen een jaar USB poorten die normaal intensief worden gebruikt, dat de usb poorten tegen een stootje kunnen. Ik heb computers van meer dan 10 jaar oud die ik nu nog intensief gebruik, ook de usb poorten. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een van de usb poorten stuk zijn gegaan.
Alternate had nauwkeuriger naar situatie kunnen kijken en het kunnen opnemen voor haar klant. Daarnaast hadden ze beter advies kunnen geven aangaande het product acer en diens klantenservice. Nu zie ik dat Acer zeer slecht scoor op de punten waar ik ook klachten heb.

Voor het slechte advies en niet anders te hebben gekeken naar de zaak (weet niet hoe dit anders te verwoorden) krijgt Alternate een slechte beoordeling.
Ik zie ook dat te veel van de andere (positeve) beoordelingen een belang hebben bij hun beoordeling.

De verzending is goed gegaan en goed geleverd

Hun advies is niet eerlijk en onderbouwd. Het draait denk ik alleen om geld. Het is anders dan hoe Alternate vroeger was. Hun advies was onderbouwt en eerlijk.

Beste,

Bedankt voor je review. Wat vervelend te vernemen dat je dit zo hebt ervaren. Zou je ons mail willen sturen naar feedback@alternate.nl met je ordernummer en de situatie. Wij zullen dit vervolgens je tips meenemen en de situatie nog eens goed bekijken.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl