AlgemeenBestelling en betaling gaat soepel, Maar daarna is het mis. De Coolblue after sales service is echt slecht, en de interne processen ook, in plaats van zelf hun werk doen laten ze de klanten tijd besteden om hun fouten te corrigeren.
VerzendingIk kocht een tweede kans processor, een paar tientjes verschil met een nieuwe, mooi meegenomen. Eerder met een monitor en een VR bril ging dat goed, dus waarom niet. In de beschrijving stond iets als: als nieuw, open doos. Keurig een dag later kreeg ik hem uitgeleverd. Eerst viel op dat er 2 stukken tweedekans tape over de lip van de doos zaten, wat overkill of meerdere keren teruggestuurd? De bovenkant van de processor had een enorme kras en allemaal vegen van waarschijnlijk koelerpasta. Ingebouwd geweest dus, dat stond niet in de beschrijving.
KlantenserviceToen ik de processor omkeerde bleek bovendien dat meerdere pootjes verbogen waren waarvan op 1 hoek zelfs zodanig dat het mogelijk onherstelbaar was. Ik besloot me niet te wagen aan een terugbuigpoging en stelde Coolblue op de hoogte per mail en per telefoon. Coolblue vindt het spijtig en geeft toe de processor blijkbaar niet gecontroleerd te hebben. Hij moet dus retour. De wachtrij en het gesprek kosten mij ongeveer een half uur. Voor de zekerheid maak ik foto's en stuur ze per mail aan de klantenservice met het verzoek mij een nieuwe te sturen, aangezien dit niet mijn fout is. De klantenservice stelt voor de helft van het prijsverschil te betalen met een nieuwe. Nu vraag ik je! De helft van een paar tientjes mag ik dan ook nog zelf bijpassen? en ondertussen moet ik nog naar het postkantoor, is er dus twee keer verzendkosten betaald voor een defecte processor, heb ik moeten bellen en moeten mailen wat mij alles bij elkaar zeker twee uur heeft gekost. Echt een hele trieste instelling dit. Zij voeren dus zelf hun interne proces niet uit (controleren van retouren) en zadelen hun klanten daarna gewoon keihard op met een deel van de kosten! Als je je dus in de toekomst afvraagt waarom Coolblue niet altijd de scherpste prijs heeft, beste mensen dit zit niet in een " goede" service maar in het betalen van dubbele verzendingen en overhead van een slechte backoffice. Als je dus nog een andere keuze hebt, koop hier dan niet je hardware! Zelfs een chaotische grote tent als Amazon lost dit soort dingen nog beter op, dit is echt pet. Coolblue kan zijn eigen groei niet aan. Echte nederlandse zuinigheid in plaats van gewoon met de billen bloot als je wat fout doet.
Beste meneer/mevrouw,
Dank je wel voor je review. Wat een ontzettend vervelende klantreis. Wij begrijpen dat je baalt. Dit is ook niet wat je van Coolblue mag verwachten en daarvoor ons excuus.
Wij hebben een antwoordnummer dat in de retoursmail ook vermeld wordt. Met dit antwoordnummer kan je alles gratis terug sturen.
Binnen Coolblue maken wij deze situatie bespreekbaar om herhaling te voorkomen.
Coolblue