Belsimpel

Een echte dozenschuiver. Scherpe prijzen en snel verzenden, dat is wat je hier in het algemeen leest over Belsimpel. Echter blijkt het garantiebeleid volstrekt waardeloos en zijn ze niet bereid dezelfde garantie te bieden als de fabrikant.

Product is bij aankoop snel verzonden en we hadden het toestel snel in huis.

We hebben een pixel 5 besteld via Belsimpel omdat we in de veronderstelling waren dat we dan tenmiste betere garantie afhandeling zouden hebben, ten opzichte van een toestel uit Duitsland of Frankrijk. Niets bleek minder waar.

Het toestel is in de eerste maand gevallen met een defect scherm. Eigen schuld dikke bult dus dit hebben we via Belsimpel laten repareren om de garantie te kunnen behouden. Hier werd door BelSimpel flink geld voor gerekend (bijna de helft van de nieuwwaarde), maar dat namen we voor lief.

Toen we het toestel retour kregen was er aanvankelijk niets te merken. We hebben het toestel teruggedaan in de stevige bumper en we plakken altijd een extra screenprotector op de voorkant. Na een tijdje begonnen er echter links onderin een zwarte vlek te vormen waar de pixels het ook niet meer deden. De vlek groeide in enkele weken tijd en er kwamen ook dermate veel groene strepen in het scherm dat het toestel onbruikbaar werd. Of dit een gevolg was van de reparatie van Belsimpel of een defect in de Pixel was ons niet duidelijk, aan de buitenkant was immers niets te zien, het toestel was dankzij de bumper en screenprotector nog zo goed als nieuw.

Contact met belsimpel verliep aanvankelijk goed, we kregen te horen dat we het toestel konden opsturen en dat zij het zouden onderzoeken. Binnen korte tijd kregen we echter het verzoek om 306,- te betalen voor een reparatie: het toestel viel niet onder garantie!

Na veel bellen en mailen was de strekking dat er een klein barstje te zien was in het camera eiland (dit valt immers buiten de stevige bumper) en hoewel dit volledig aan de andere kant van het toestel zat, wilde BelSimpel geen garantie verstrekken. De klantenservice bleef vriendelijk (met template emails) maar het beleid veranderde niet.

We hebben de zaak voorgelegd bij de fabrikant (Google) en zij gaven aan dat zwarte vlekken een bekend probleem waren bij de Pixel 5 en dat dit onder de garantie viel. Omdat Belsimpel echter geen 'authorized dealer' is van Google konden ze ons niet verder helpen.

We hebben dit voorgelegd bij Belsimpel maar die heeft de conclusie van Google naast zich neergelegd. Volgens Belsimpel was de strekking van de reparateur: alle vormen van valschade (ook onsignificate barstjes aan de andere kant van een toestel) zijn een vrijbrief om geen vorm van garantie meer aan te bieden. Na letterlijk maanden heen- en weer bellen en e-mailen hebben we het opgegeven en besloten nooit meer bij Belsimpel iets te bestellen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik van Google een gratis vervangend toestel had gekregen indien ik rechtstreeks bij hun had besteld. Blijf weg bij deze dozenschuivers!

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops