AlgemeenIk had bij Coolblue een Braun Series 9 scheerapparaat incl. Smartcare center besteld.
Het betrof een tweedekansje "Als nieuw"
Volgens Coolblue betekent dat:
"Als nieuw
Het product heeft geen schade en ziet er hetzelfde uit als een nieuwe.
Geretourneerd product in geopende originele verpakking
Compleet met onbeschadigde accessoire(s)/onderdelen"
De aanname die ik vooraf maakte is dat het product geopend en bekeken was maar niet gebruikt. Naar mijn weten kun je een gebruikte hygieneproduct niet zomaar terugsturen.
Helaas wat ik ontving was naar mijn mening verre van nieuw.
- Het scheerapparaat was gebruikt, want in de scheerkop zat nog allemaal haar resten.
- De smartcare center vloeistof was geopend en had een beetje in de doos gelekt.
- De smartcare center zat zelf onder de krasjes, vermoedelijk doordat het los lag.
- De originele verpakking viel uit elkaar. De interne verpakking was er niet aanwezig. Alle onderdelen lagen er los in.
- Ook geen enkele (onderhouds)boekje of documentatie. Ik kon niet zeker zijn of het wel compleet was.
De scheerapparaat zelf zag er nog wel als nieuw uit. De manier hoe alles erbij lag doet eerder denken aan iets wat je op een rommelmarkt koopt. Ik heb foto's gemaakt, maar die kan ik helaas hier niet uploaden.
Wat ik coolblue wil meegeven is dat bij hygiëne producten zoals een scheerapparaat, expliciet wordt aangegeven dat het product is gebruikt (en ondanks grondige schoonmaak nog gebruikerssporen zoals haren kan bevatten). Foto's bv. van het product en verpakking zou helpen bij het maken van keuze.
Daarnaast een betere controle op de inhoud en staat van dit soort hygiëne producten. Want de originele verpakking viel bijna uit elkaar. En als ze beter hadden gecontroleerd dan zouden ze zien dat de scheerkop haren bevat. De smart care center krassen heeft e.d.
De levering was per e-bike en op tijd. Ik kreeg een bericht dat ze tussen 2000 en 2100 uur zouden leveren en dat is ook gebeurd. Vriendelijke e-bike bezorger van Coolblue.
KlantenserviceIk durfde dit product niet in deze toestand weer te retourneren. De volgende dag ben ik naar de winkel in Rotterdam gegaan. Ik ben vriendelijk te woord gestaan. Ik kon het het uiteraard retourneren. Wel ontstond nog een discussie over de definitie 'als nieuw'. De medewerker zei dat "als nieuw" een product is dat wel gebruikt is, maar er als nieuw uitziet. En dat je dit dus kunt verwachten dat een scheerapparaat als nieuw toch gebruikt kan zijn.
Ik vond dit een hele rare. Een scheerapparaat los in doos, met haar in de scheerkop, krassen op de smart care center en ontbrekende boekjes e.d. kan je toch niet als nieuw verkopen? Hierin verschillende de meningen.
Ondanks dat ik vriendelijk ben benaderd en het aankoopbedrag geretourneerd kreeg, beoordeel ik de aftersales toch als slecht. De reden hiervoor is dat ik vind dat de situatie (lees: conditie van het product) gebagatelliseerd werd door de medewerker. Het is dat ik geen foto's kan plaatsen, want ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken.
Met een beetje begrip zou ik de klantenservice als voldoende beschouwen en met
"Goed" als er alternatieven werden aangeboden. Dat was niet het geval, maar je geld terug is ook voldoende. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik zou aandurven voor een andere tweedekansje 'als nieuw'.