Coolblue.nl

Halverwegen Juli heb ik een Logitech G923 Racing Wheel set bij CoolBlue aangeschaft voor een toenmalige prijs van €309,-.
Deze werd netjes geleverd bij het aangegeven pakketpunt en op de aangegeven datum.

Ik ben eigenlijk altijd ontzettend zuinig met het product omgegaan en super veel plezier mee gehad. Tot afgelopen November de set niet meer reageerde bij het opstarten van de Computer. Ander stopcontact geprobeerd, maar geen resultaat. De set werd wel herkend door Windows, maar de Force Feedback reageerde niet meer. Na wat Googlen las ik dat deze symptomen te maken hadden met het feit dat de voeding niet was aangesloten. Deze was dus defect.

Via de Website van CoolBlue een Reparatie ingeschoten. Nog even telefonisch nagevraagd of zij hiervoor alleen de voeding nodig hadden. Aangegeven werd om de hele set op te sturen, omdat Logitech dan alles in zijn geheel kon testen.

Enkele dagen na de ontvangst van de set bij CoolBlue kreeg ik een email waarin werd aangegeven dat de Retour in goede aarden was ontvangen en het aankoop bedrag (zonder enige vorm van overleg met mij als klant) als tegoed was toegevoegd onder mijn CoolBlue account.
Toen ik hier telefonisch navraag over deed, omdat ik aangaf dat het een reparatie was en geen retour, gaf men aan dat Logitech de reparatie had afgewezen ivm een te hoge hoeveelheid reparaties, maar CoolBlue ook geen voorraad had om de set nieuw tegemoet te sturen als omruil voor het defecte product.
Maar ze gaven aan dat ik het product met het tegoed opnieuw kon kopen als deze weer op voorraad was. Enige probleem en mijn discussie punt was wel, dat deze inmiddels een prijs van €339,- had gekregen op de website, en ik weiger voor een reparatie omruil meer prijs te gaan betalen omdat ze hem niet direct kunnen omruilen.
Ik zag in de tweakers pricewatch dat het product bij verschillende winkels voor €299,- te leveren was dus met wat duwen en trekken uiteindelijk toezegging gekregen om het tegoed terug te laten storten naar het medium van betaling (bankrekening). Dit zou max 5 werkdagen duren.

1 week later, op 6 december en nog steeds geen terug betaling ontvangen, dus voor de 4e keer telefonisch contact opgenomen. Medewerker gaf aan dat er niks over een terugbetaling genoteerd zou zijn. Maar dat ze het nogmaals zou regelen met het verzoek om er spoed achter te zetten.

2 dagen na het laatste telefoongesprek eindelijk de terugbetaling ontvangen. Maar ik heb voor nu een hele slechte ervaring met het aanmelden van reparaties bij CoolBlue en of de klantenservice hiervan. Er worden toezeggingen gedaan nadat je een moeilijk telefoongesprek moet gaan voeren (want "geld terug doen ze normaal gesproken niet" aldus het klantenservice personeel.) en vervolgens kun je er zelf alsnog achteraan.

Zie algemene toelichting voor onderbouwing.
Klantenservice doet moeilijk als je vraagd waarom er na de reparatie geen contact wordt opgenomen of de klant de waarde vd terugbetaling als tegoed of teruggestort wil hebben. Na veel duwen en trekken krijg je dan toch een toezegging voor een terugbetaling voor elkaar. Die dan vervolgens ook nog eens niet wordt genoteerd of doorgezet wordt.
Zeer triest dat ik hier 3x contact voor nodig heb om m'n geld gewoon terug te krijgen op het middel van betaling ipv als tegoed.

Scorekaart voor Coolblue.nl