AlgemeenEr was eens een leverancier van ICT producten waar ik zo af en toe zaken mee deed. Op een goede dag heb ik drie artikelen besteld van ca 50 Euro per stuk. Een hele gangbare prijs voor het product. Toen gebeurde er iets merkwaardigs, de fabrikant van de producten verhoogd opeens de prijzen! Je zou denken, verkoop is gesloten, bestelling geplaatst, niks aan de hand. Totdat E. mailt. Of hij mag overleggen over mijn bestelling. Bijzonder. Puntje bij paaltje, de leverancier wil de bestelde en betaalde producten niet meer leveren. Ik heb ze er op geattendeerd dat in het zakelijke verkeer een verkoop overeenkomst in principe toch bindend is, en dat prijswijzigingen van toeleveranciers achteraf toch geen reden mogen zijn om een bestaande overeenkomst te verbreken? Ik heb tenslotte ook iets beloofd aan mijn afnemers.
Wat nog vreemder is, we praten over een conflict van een paar tientjes. Dat deze leverancier überhaupt de moeite neemt om dit te reclameren is al bijzonder te noemen, en dat ze volhardend zijn in mijn afwijzing van hun oplossing (bijbetalen) is nog vreemder. Ik ben geen grote afnemer, maar ze zijn mij wel kwijt als klant.
Beste Martijn,
Vervelend om te vernemen dat een prijs niet juist was op onze website. Normaal gesproken doen wij ook zeker niet moeilijk als het om een kleine prijsfout gaat. Maar in dit geval heeft Ubiquiti de prijs van deze camera letterlijk verdubbeld van de één op de andere dag.
Bij dit soort grote prijsverschillen kunnen wij u helaas dan ook niet tegemoet komen door tegen de originele prijs te leveren maar hebben wij u wel een goed tegenvoorstel gedaan.
Overal waar gewerkt wordt komen fouten voor, maar laten we dan wel in alle redelijkheid elkaar de kans geven om dit op te lossen.
het KommaGo team