AlgemeenGoogle Pixel 6a besteld, niet de allergoedkoopste shop, maar op de reviews en voorraadstatus afgegaan. Bestellen was makkelijk, toestel werd snel (paar dagen) geleverd, was goed verpakt en keurige updates via e-mail. Wat dat betreft niets op aan te merken.
KlantenserviceOmdat we de telefoon nodig hebben icm een app die de gezondheid van mijn schoonmoeder in de gaten houdt (deze moet ivm privacy via de huisarts aangemeld worden) hebben we na een week of wat de telefoon in gebruik genomen.
Op zich een heel fijn toestel en verbetering t.o.v. de Pixel 3 die hij verving, maar helaas vertoonde de Pixel 6a vanaf begin af aan problemen die in eerste instantie niet door ons opgemerkt zijn. Bij het gebeld worden en bellen wegvallende verbindingsopbouw, niet bereikbaar, etc. Niet echt handig wanneer het niet erg lekker gaat met je schoonmoeder (al zullen er mensen zijn die daar anders over denken ).
Na iets meer dan een maand (toestel 3 augustus ontvangen, 5 september contact met klantenservice) het verbindingsprobleem gemeld. Eerst hadden we getest of het echt aan het toestel/instellingen lag (factory reset uitgevoerd) en niet de simkaart o.i.d.. We hadden dat laatste beter niet kunnen doen want daardoor was de 30 dagen omruilgarantie niet meer mogelijk (ofwel: geen coulance). Toestel moest teruggestuurd worden naar een antwoordnummer. Dus weer data overzetten op oude toestel en vervolgens netjes opgestuurd. Daarna? Stilte....
Let op: Als je iets terugstuurt, moet je voor de Track&Trace de postcode van het huisadres invullen (postcode antwoordnr werkt niet).
Enfin, op 29 september krijgen we eindelijk bericht; "De retourenafdeling heeft je toestel ontvangen en in behandeling genomen. Wij zullen het toestel vandaag doorsturen naar het reparatiecentrum van de fabrikant. De reparatie neemt ongeveer 14-20 dagen in beslag. Onze excuses voor het ongemak."
Geen RMA nr ontvangen waarmee we de status van de reparatie op de website van mobiel.nl kunnen volgen en het toestel zijn we langer kwijt dan dat we het gebruikt hebben.
Dus geen voldoende voor mobiel.nl wat betreft after sales.
We moeten (en zullen) maar afwachten en hopen dat het toestel wel naar behoren zal (blijven) functioneren. Er zijn gelukkig ergere dingen dan moeten wachten op een gerepareerd toestel.
EDIT: nog steeds een oorverdovende stilte, geen status, rma-nr en inmiddels langer zonder telefoon dan met. Itt wat hieronder beweerd wordt, geen contact meer gehad na de late e-mail dat het toestel ontvangen was.
EDIT2: Inmiddels meer dan zes weken zonder de telefoon, indicatie van de reparatietijd is imiddels ruim overschreden.
Beste slb,
Bedankt voor het plaatsen van je review.
We vinden het vervelend om te horen dat je toestel niet naar behoren werkt.
Je geeft aan in je review dat je contact hebt met onze aftersales. We zullen er vanuit Mobiel.nl
dan ook alles aan doen om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hiermee.
Het team van Mobiel.nl