Belsimpel

Opzoek naar een nieuwe Apple Watch welke bij Belsimpel als een van de meest voordeligste naar voren kwam. Na de aankondiging van Apple van de nieuwe serie was de prijs van de huidige behoorlijk gezakt. De website is niet altijd even handig in gebruik. Vooral het betaalproces loopt niet lekker waarbij orders worden vastgehouden omdat een betaling niet verwerkt is en je krijgt ook mail dat de betaling nog niet verwerkt is terwijl dit wel het geval is.

Niet eerder in mijn gehele geschiedenis van het aankopen van Apple producten heb ik een compleet lege accu getroffen, hierbij dus wel. Of dit ligt aan niet FiFo vullen bij Belsimpel of parallelle import geen idee. Het duurde zeker een uur voordat er voldoende lading zat dat de Watch wakker werd. De accu-conditie gecheckt deze was 100%.

Wat me ook nog opgevallen is, het is import product, het betrof zeker geen Benelux model maar oostblok of Scandinavische instructies op/in de verpakking. Product zelf was wel NL in te stellen.

Voor 23:59 uur besteld is zeker geen garantie dat je daadwerkelijk de volgende dag geleverd krijgt. Product zat verpakt in hoek opgevuld met luchtkussens.

Vervolgens krijg je na de bezorging de volgende dag van DHL een e-mail dat je bestelling klimaatneutraal bezorgd is, nou als een vieze oude ronkende en stinkende dieselbus klimaatneutraal is dan geloof ik dat ik de definitie klimaatneutraal verkeerd begrepen heb; dit staat los van Belsimpel.

Mail verzonden naar de klantenservice waarom de bestelling, welke is besteld voor 23:59 uur niet verzonden is en ik hem de dag erna pas ontvangen had. Antwoord kwam als mosterd na de maaltijd dat het wel eens kan gebeuren maar dat ze zagen dat het product bezorgd was en wenste me veel plezier ermee. Handig was het niet, heb niet voor niets de volgende dag de avond-bezorging verkozen.

Update na contact klantenservice:
Naar aanleiding van deze review is er door een vriendelijke dame van Belsimpel telefonisch contact gezocht met vragen over de gemelde punten. Deze pro-actieve houding met vragen maak ik niet vaak mee bij (online) retailers.

De compleet lege accu is gemeld bij toeleverancier vond ze raar want had zelf ook nooit een Apple product in handen gehad met lege accu. Aangezien deze Apple Watch vrij kort bij hen zelf op voorraad was lag dit niet aan FiFo, ook klopte het dat het een importmodel betrof; dit omdat dit het product uiteindelijk goedkoper maakt. Voor het product/garantie maakt dit niet uit.

Dat het betaalproces nogal verwarrend overkwam dat de bestelling niet betaald zou zijn ging ze doorspelen aan juiste afdeling. Bij online betalingen had deze gelijk zichtbaar moeten zijn, dat was hij niet en ook ontving ik mail om alsnog te betalen.

Wat betreft de verzending hier kwam niet echt duidelijk naar voren wat hier niet goed gegaan was. Voor mijn kennis zou product volgende dag geleverd worden maar in hun systemen stond de dag erop. Wellicht met de optie avondlevering dat er iets versprongen is in het proces, hiervoor is medegedeeld dit te laten onderzoeken. Ook zal DHL worden aangesproken op het 'voor de deur leggen en aangeven bij openen deur zonder handtekening'.

Voor de opeenstapeling van ongemakken is door dame/Belsimpel wat aangeboden wat zeer op prijs gesteld is en dit hoofdstuk tot goed einde gebracht heeft.

Scorekaart voor Belsimpel

Qshops