AlgemeenEen tijd terug harde schijven besteld bij Azerty en ik zou het zo weer doen. Supersnelle en begripvolle service ook na aankoop en goede levering.
VerzendingDe vervangende harde schijf werd geleverd in een doos vol met luchtzakken, waarbij de schijf zelf nog extra ingepakt was in een luchtzak. Ik zou met het pakket kunnen voetballen en de schijf had het overleefd.
KlantenserviceVia BTRFS op Linux kreeg ik foutmeldingen voor een harde schijf wat zou duiden op een harde schijf die tegen het einde aan liep. SMART data was nog goed, maar bij navragen raadden andere partijen me toch aan om de schijf te vervangen.
In principe zou dit binnen de garantie van 2 jaar zijn. Baadt het niet, schaadt het niet was mijn gedachte, dus het verhaal maar voorgelegd bij de klantenservice met de vraag of dit een garantie casus zou kunnen worden of dat ze hier niks mee konden (wat ik had gesnapt, want de schijf zelf rapporteerde niks).
Mailtje naar de klantenservice gestuurd om 20:22 's avonds, om 20:34 antwoord gekregen dat deze was doorgestuurd naar de afdeling technische service. De volgende ochtend om 9:34 heb ik antwoord gekregen van deze afdeling.
Niet alleen toonden ze begrip voor de situatie, ook kreeg ik tips mee wat ik nog kon nakijken om een ander probleem uit te sluiten (in mijn geval, de RAID controller).
Dit gedaan, retouraanvraag aangemaakt en de schijf opgestuurd. Een paar dagen later krijg ik om 11:42 's ochtends mail dat de schijf is ontvangen en zal worden verwerkt. Om 18:23 dezelfde dag krijg ik mail dat de retour is afgehandeld en dat er een vervangende schijf zal worden opgestuurd. Een half uur later slide PostNL in mijn DMs met een aangetekend pakketje.
Kortom; ik ben erg blij met de service die verleend is en ik denk dat menig webwinkel hier nog veel van zou kunnen leren.