Azerty

Al sinds het begin van Azerty kom ik er voor mijn eigen hardware alsook dat van mijn klanten. Naast de veelal scherpste prijs van Nederland, is de voorraad van wat ik nodig heb vrijwel altijd aanwezig (en accuraat). Van alle goede webshops kom ik verreweg het vaakst bij Azerty, zie daarvoor de onderbouwing bij verzending.

Over het algemeen kan ik niet heel veel zeggen over de verzending. Die paar keer dat ik iets toegezonden heb gekregen, was het altijd top. De postdiensten, daar ben ik minder tevreden over, al kan Azerty daar niet veel aan doen. Ik heb wel eens een mail gestuurd met het idee om zelf een bezorgdienst op te zetten, hopelijk komt dat ooit nog eens van de grond.
Waarom ik 'over het algemeen' benoem, komt omdat ik relatief dichtbij Azerty woon (Hengelo (Ov) - Raalte is makkelijk te doen, zowel met de auto als de bromscooter). Liever heb ik iets wat ik zelf of voor mijn klanten nodig heb, dezelfde dag in handen en haal ik het daarom liever op.

Ik heb tweemaal in de afgelopen twintig jaar een vervelende ervaring met de aftersales gehad (tegenover meer dan zestig keer een zeer prettige). Na overleg hebben ze het netjes opgelost. Eénmaal ging het om een compleet verkeerd moederbord (verkeerde socket, door hen verkeerd vermeld op de website), een andere keer ging het om een niet door mij geopende verpakking waarbij zij voorstelden om maar een RMA aan te maken.
Na de nodige mails over en weer en een belletje, is het uiteindelijk opgelost door een nieuwe op te sturen en de oude op hun kosten retour te nemen. Gelukkig is het hierbij gebleven en mag ik na zo'n 300 bestellingen in al die tijd stellen dat de klantenservice wel top is.

Scorekaart voor Azerty