Coolblue.nl

Ik bestel al een aantal jaar bij Coolblue. Uiteindelijk komen de producten aan en als er iets is kan je ook bij ze terecht, aan service opties geen gebrek.

Verzending via PostNL loopt meestal vlekkeloos op de spontane "oh we zijn iets later" na, welke prima gecommuniceerd wordt. Het ophalen in de winkel werkt ook prima en bij zware producten helpen de medewerkers je netjes mee om het naar de auto te brengen.

Wat mij enorm stoort is de CoolblueFietst bezorgmethode die gebruikt wordt bij kleinere producten, al lijkt dit compleet willekeurig. Deze is bij ons nog geen enkele keer binnen de afgesproken tijdslot langs gekomen. Nu snap ik dat fietsen zijn voors en tegens heeft, maar vandaag zou een product afgeleverd worden tussen 9:30 en 10:30, het is inmiddels 14:30 geweest en er is geen teken van leven. De app zegt nog vrolijk "de bezorger is er vandaag tussen 9:30 en 10:30". Een kwartier of half uur te laat kan, 4 uur is niet oké meer. Hier valt niet mee te plannen.

De optie om CoolblueFietst te weren en altijd gebruik te maken van PostNL is er niet, ook niet wanneer de klantenservice gebeld wordt.

De klantenservice staat je netjes te woord en zoals gezegd word je in de winkel netjes geholpen zelfs na de verkoop. Aan de telefoon ben je snel aan de beurt, maar lijken de klantenservicemedewerkers niet meer informatie van je order aan te kunnen dan wat je zelf kan zien op de website, dus word je al snel gewezen naar wat er op de website te vinden is, "je kan in je order zien dat ...". Als ik bel is er meestal iets aan de hand waar ik zelf niet uit kom, dus dit voelt wat "goedkoop" aan.

Scorekaart voor Coolblue.nl