AlgemeenAls alles goed gaat, dan kijk je nergens naar. Maar als je onverhoopt tig keer terug moet naar het support center dan vallen dingen op. En die zijn niet positief.
De website loopt qua gebruiksvriendelijkheid achter op veel concurrenten. Vooral op mobiel is dit goed te merken. Zo maakt het in de lijst van zoekresultaten veel uit waar je op een lijst item klikt; dat is tegenwoordig vrij ongebruikelijk.
Product foto’s lijken express gespiegeld te zijn en namen van producenten worden niet getoond. Zonder hard bewijs: om zo Googlen naar concurrerende aanbieders moeilijker te maken.
De levering was een dag later dan je via de website kunt ‘berekenen’. Die berekening zit trouwens een beetje verstopt; hun claim over “voor 22:00 bestellen de volgende dag in huis” is prominenter (dat doen veel webshops)
Erger was: van de 3 producten waren er 3 niet goed. Twee HDMI kabels waren van een lager (goedkoper) type en de HDMI repeater werkte niet. Als Tweaker test je dat natuurlijk ook even met andere kabels, directe aansluiting enz. The thing was a goner.
Zelfs de gratis pen die wel op de bon staat, zat niet in de doos. Die pen kan me niet schelen maar slordig is het wel en het maakte het totaal: 4 uit 4 fout.
Voor mij dus letterlijk: waardeloos.
Bij AlleKabels moet je 3,x euro betalen voor verzending. Vind ik een goed principe want zo voorkomen ze overbestelling en onnodig verkeer.
Maar als 3 van de 3 producten fout zijn (foto’s aan support ticket toegevoegd) dan wil ik AL mijn geld terug. Ook de verzendkosten. En ik wil geen gratis arbeid verrichten om het terug te sturen. Als er 1 product mis was ala, maar dit was gewoon een complete faal vanuit AlleKabels die mij al werk gekost had (testen met meerdere kabels, foto’s maken, ticket aanmaken, 10x reageren)
En dat is schijnbaar onredelijk. Ze wilden wel het orderbedrag zonder verzendkosten retourneren en dan kon ik de kabels houden (hoera voor de kringloopwinkel); maar verzending betalen voor iets wat voor mij ‘waardeloos’ was leek me onlogisch.
Het ticket werd overgenomen door een andere medewerker, die in eerste instantie de boel grotendeels terugdraaide. Pas na een review op TrustPilot (die ze zelf aanbevelen) kwam er binnen enkele minuten “coulance”. Alsof ik iets fout had gedaan. In plaats van excuse moi en 4 euro extra terugbetalen; zijn we nu een avond verder ingegraven op wat blijkbaar voor beide partijen een principekwestie is geworden.
Ooit was het een prima shop. Nu misschien nog steeds als alles goed gaat. Maar anders zijn ze niet diegene die het boetekleed volledig aantrekken.