Megekko

Ik heb hier eerder besteld met goede ervaringen, maar ik heb het vertrouwen verloren in deze winkel in de categorie Apple kabels/adapters. Ze verkopen nepproducten alsof het echte Apple producten zijn, en bij navraag beweren ze dat het "bulk"-producten zijn, zonder het van tevoren te vermelden op de productpagina's.

Ik heb 20W adapters en usb c-lightning kabels besteld, waarin uit de productomschrijving zou blijken dat het echte Apple producten zouden moeten zijn. In plaats daarvan worden de producten geleverd zonder retail verpakking: adapter in een plastic zakje, kabels in een kartonnen band, waarvan één van de kabels vies en beschadigd was. Verder zien de kabels er overduidelijk niet uit als echte Apple kabels: de pinnen in de USB-C connector zien er anders uit dan een echte versie, en komt ook niet overeen met de foto's van de webshop.

Via DHL op tijd bezorgd in een doos met genoeg vulling.

Minpunt: Retour aanvragen is eenvoudig, maar moet je wel volledig zelf betalen, ondanks dat er sprake is van non-conformiteit.

Klantenservice reageert snel. Een retour en geld terug wordt ook snel verwerkt, binnen een dag stond het geld weer terug op mijn rekening.

Ik stuurde een mail waarin ik aantoonde dat de geleverde Apple kabels nep waren, maar daarop was de reactie een ogenschijnlijk standaard antwoord waarin werd geclaimd dat het een zogenaamde "bulk"-product was, en de suggestie om bij ontevredenheid via de website een retour aan te vragen.

Na het invullen van het formulier kreeg ik instructies voor de terugzending, waarbij ik zelf moest betalen voor de bezorging, ondanks dat dit kosteloos zou moeten zijn bij non-conformiteit.

Scorekaart voor Megekko