ALTERNATE.nl

Voor de eerste keer bij deze winkel besteld, ik had wel eerder gekeken, maar nog niet gekocht.
De website is overzichtelijk en voorraadstatus lijk ook netjes actueel.
Prijzen zijn keurig voor zover het aanbod wat mij interesseerde.
Overall is de bestelling erg netjes verlopen en afgerond. Ik ben tevreden en zou zonder twijfel opnieuw hier bestellen.

Bij de eerste levering was de verpakking al beschadigd, zo te zien had de doos best een flinke klap gekregen. Dat bleek uiteindelijk ook toen ik de inhoud er uit haalde, er zat een deuk/beschadiging in een van de onderdelen.
Ik had het pakket laten leveren bij een bouwmarkt en daar opgehaald (via Postnl). Nog niet eerder heb ik dit soort schades meegemaakt.

Ook de 2de levering (na retour) had schade, hetzelfde formaat verpakking, maar deze schade was kleiner en de inhoud was deze keer niet geraakt, dus besloten het product te houden. Weer bij dezelfde bouwmarkt via postnl laten leveren.

Ik geef de shop hier het voordeel van de twijfel dat de schade tijdens het werkelijke vervoer is gebeurd. Veel bezorgers staan tegenwoordig helaas onder flinke druk, dus kan ik me voorstellen dat ze wat slordiger worden.

Het probleem werd erg adequaat opgepakt, gewoon via email, wat ik ook goed vind. Een mailwissel waar snel en adequaat in overlegd en gereageerd wordt is net zo goed of misschien beter dan een tracking systeem waar je evt de status van de retour in kunt volgen.
Netjes een referentienummer in het email onderwerp en ook erg fijn om telkens dezelfde persoon als behandelaar te krijgen. Daar kunnen andere shops van leren.
Wat gedoe om al die foto's van de schade te maken en retour te sturen, maar dat hoort er bij.
Overigens is erg proactief al het retour formulier naar mij gestuurd om de vaart er in te houden.
Er is geen gedoe of discussie geweest over de schade, blijkbaar is het onderling met de vervoerder opgelost.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl