Informatique

- ik zocht een goedkope koptelefoon met specifieke specs
- op Tweakers de beste gevonden:
- bij Informatique voor de beste prijs te koop
- bestelling ging makkelijk, mede omdat ik al een account had

- ik kon kiezen voor een DHL-afhaalpunt
- op tijd bezorgd

de koptelefoon was helemaal niet wit, maar grijs en het goudkleurige leek meer op witgoud. Toen ik die wilde retourneren, bleek dat de retourskosten voor eigen rekening zijn: €6,75. Dat betaal ik dus in feite voor de kennis dat de koptelefoon niet de juiste kleur heeft.
Verder is de procedure ook niet bepaald soepel. Ik moet een PDF'je invullen en daar moet ik het factuurnummer invullen dat in de factuur staat. Dus niet het bestelnummer of, zoals het bij Informatique heet, ordernummer. Verder moet ik ook het artikelnummer invullen wat dus ook op de factuur staat.
Was een stuk makkelijker geweest als ik het ordernummer moest invullen en dan eventueel het artikelnummer... of nog beter, dat het gewoon online gaat en dat ik in mijn account het product kan selecteren en dan het retourtje aanmaak... zoals bij Coolblue bijvoorbeeld. Nu lijkt het wel een ambtelijke handeling uit 1983 bij de gemeente en dat bovenop dat ik €6,75 kwijt ben.
Beetje eigen schuld wel; had ik maar eerst bij de retoursvoorwaarden moeten kijken en dan elders besteld waar de retourskosten voor rekening van de winkel zijn.

Beste Ruikersnaam,

Bij een standaard retour betaalt de klant inderdaad de verzendkosten. Mocht er sprake zijn van een fout aan onze zijde dan is het retoursturen kosteloos. We willen je daarom vragen om een mail te sturen naar klacht@informatique.nl met je klantgegevens. Dan kunnen we nagaan of het een content fout op onze website betreft en de kleuren niet overeenkomen met hetgeen afgebeeld. Het invullen van het retourformulier is niet verplicht, wel is het prettig als er bij een retourzending is vermeld welke klant het betreft en wat de reden van retour is. Dit bespoedigd de afhandeling.

Informatique klantenservice

Scorekaart voor Informatique