BCC

Hier een tijdje geleden een Siemens wasmachine besteld. Ze waren goed geprijsd en het was direct leverbaar. Ook zat er een cashback actie op het apparaat en BCC was één van de officiele dealers die meededen met de actie. Dus de keuze was snel gemaakt!

Bezorgdatum kon ik bij het bestellen via de webshop zelf aangeven. I.v.m. verbouwing de afleverdatum iets verder in de toekomst gepland. Gekozen voor de standaard (inbegrepen) bezorgmethode die zij drempellevering noemen. Het apparaat werd dan tot aan de voordeur bezorgd. Dit ging ik allemaal vlekkeloos.

Het gaat hier om een apparaat van ruim 500 euro (519 euro om precies te zijn). Helaas geeft de wasmachine na 4 jaar en 3 maanden een foutmelding/storing. Van een dergelijk apparaat mag men verwachten dat deze wel veel langer meegaat dan dit, dus contact opgenomen met BCC.

Helaas laat de klantenservice van BCC hier hele grote steken vallen en proberen ze echt zwaar onder hun wettelijke verplichtingen te komen.

Bij het eerste telefonische contact werd al al direct door de medewerker gemeld dat ik maar twee jaar garantie zou hebben en het apparaat dus geen garantie meer zou hebben. Geen goed begin. Afijn, factuur/order kon niet in het systeem gevonden worden, er werd aangeraden om het even via email of Whatsapp te proberen zodat ik de factuur mee kon sturen.

Via WhatsApp contact opgenomen en de factuur opgestuurd. Wel een snelle reactie maar ook hier probeerden ze weer de consument af te poeieren door te claimen dat er geen garantie op het apparaat meer zou zitten.
Helaas moet je dan zo'n klant worden die allerlei juridische stukken en consumentenrechten websites moet aandragen, maar dat is helaas nodig. ACM / Consuwijzer artikelen meegestuurd met betrekking tot de wettelijke garantie (welke neerkomt dat je van het apparaat bepaalde verwachtingen mag hebben hoelang deze mee mag gaan. Voor een wasmachine in deze prijsklasse is de richtlijn 6 jaar. Gaat het apparaat binnen deze termijn stuk buiten jouw schuld om (ondeugdelijk product) dan mag je een kosteloze reparatie verwachten van de verkoper (dus ook geen onderzoekskosten of voorrijdkosten)).

Na deze argumenten te hebben aangedragen kreeg ik van de klantenservice het antwoord dat, indien het apparaat binnen de economische levensduur valt, er een gedeelte van de reparatiekosten wordt vergoed. De voorrijdkosten en onderzoekskosten zouden geheel voor eigen rekening zijn. Helaas is dit ook dit weer tegen de wet en compleet onjuist. Kijk, als ze komen er blijkt een kledingstuk ergens verstopt te zitten, dan begrijp ik dat ik voor de kosten opdraai, maar bij voorbaat al kosten bij de consument neerleggen is gewoon tegen de wet.

Ongelofelijk triest hoe BCC hier klanten hun wettelijke rechten proberen weg te sjoemelen.
Ik heb er weinig vertrouwen in dat BCC haar wettelijke verplichtingen na gaat komen en ga het dus via andere wegen bij hun proberen te verhalen (Thuiswinkel waarborg of via derden).

Scorekaart voor BCC