MediaMarkt

Ik had een nieuwe wasmachine bij Mediamarkt Online aangekocht tijdens de BTW-dagen. Bij levering was de verpakking flink beschadigd, piepschuim en plastic ontbrak op verschillende plaatsen. Ik heb de levering geweigerd omdat ik de kans op schade van het product zeer aanwezig achtte (gezien het gewicht van een wasmachine). De bezorgers boden nog niet eens hun excuses aan en regelde verder niets. Ook werd mij niets verteld over de te volgen procedure. De klantenservice was telefonisch zeer slecht bereikbaar i.v.m. de drukte van de BTW-dagen. Ik heb hier begrip voor, echter werd tot twee keer toe de verbinding verbroken tijdens het gesprek ondanks dat ik op een nette manier het gesprek voerde. Ik vond dit zeer ongepast. Er werd mij telefonisch door de klantenservice toegezegd dat ik een nieuw exemplaar kon krijgen voor hetzelfde aankoopbedrag. Deze zou ik dan wel zelf opnieuw moeten bestellen op de webshop tegen een hoger aankoopbedrag (omdat de prijzen inmiddels waren gestegen na de BTW-dagen). Na levering zou ik het prijsverschil in de vorm van een e-voucher kunnen terugkrijgen. Ik volg deze (in mijn beleving wat klant onvriendelijke) procedure, echter kon ik de wasmachine niet bestellen omdat deze niet op voorraad was. Gezien de slechte telefonische bereikbaarheid heb ik schriftelijk contact opgenomen via het contactformulier. Ik vroeg om een schriftelijke bevestiging van deze afspraak en mij terug te bellen. Er ontstond vervolgens een warrige en lange mailwisseling vanwege de vele verschillende medewerkers én het niet goed lezen van mijn antwoorden. Ik werd helaas niet teruggebeld. Ik kreeg de mededeling dat ik geen nieuw exemplaar kon krijgen omdat deze niet op voorraad was. Mijn aankoopbedrag werd teruggestort. Ik heb gevraagd naar een andere oplossing, bijv. de levering van een ander type tegen dezelfde gunstige prijs of een e-voucher voor het ongemak. Helaas werd er geen andere oplossing geboden, omdat de procedure gevolgd moest worden. Inmiddels heb ik nog steeds geen andere wasmachine. Ik moet helaas concluderen dat Mediamarkt Online zijn beloftes niet nakomt of met een andere oplossing komt. Jammer, ik vrees dat dit mijn laatste aankoop bij Mediamarkt Online zal zijn geweest.

Scorekaart voor MediaMarkt