BCC

Onlangs een Samsung A52s 5G gekocht bij BCC. Website is overzichtelijk, kon de telefoon makkelijk vinden. Betaalproces was eenvoudig.

Ik heb de smartphone ontvangen op de afgesproken dag. Telefoon was goed verpakt, prima dus.

Ik wilde graag gebruik maken van de cashback actie van Samsung, die tot 23 januari liep. Na ontvangst van de telefoon heb ik getracht mijn aankoop te registreren op de Samsung website. Alles verliep goed, tótdat ik de EAN (European Article Number) van de telefoon wilde invoeren. Wat ik ook probeerde, de EAN werd niet geaccepteerd, daardoor kon ik de registratie niet voltooien, oftewel geen cashback dus.
Gelijk de klantenservice van Samsung gebeld. Wat bleek: ik had van BCC een telefoon met een verkeerde EAN ontvangen, het ging namelijk om een niet-Benelux model! Ik vond het al opvallend dat bij de eerste start van de smartphone ik een of andere Oost-Europese taal voor mijn neus kreeg. De dame van Samsung vertelde mij dat ik dus niet in aanmerking kwam voor de cashback actie van 50 euro. Zij gaf de schuld aan BCC.
Vervolgens dus de klantenservice van BCC gebeld. Ik kreeg een vriendelijke mevrouw aan de lijn die begrip toonde voor het feit dat ik zwaar teleurgesteld was. Zij gaf vervolgens de schuld aan Samsung, die had tenslotte deze telefoon geleverd aan BCC, maar was wel bereid mij te helpen. Ik heb toen alle benodigde gegevens voor de cashback actie gemaild naar BCC, waarna BCC vervolgens contact zou opnemen met Samsung. Acht dagen later heb ik de vijftig euro van de cashback actie van BCC toch nog mogen ontvangen op mijn rekening.
Gelukkig is het dus uiteindelijk goed gekomen en heb ik het bedrag ontvangen waar ik recht op had. Maar ik blijf het vreemd vinden dat BCC mij een niet-Benelux model heeft geleverd, als officiële Samsung dealer, en ik vond het een nogal slap excuus wat de BCC medewerker mij via de mail communiceerde: 'Wij wisten niet dat een Samsung model met de deze EAN geen onderdeel was van de cashback actie'. Daarom drie sterren.

Scorekaart voor BCC