AlgemeenIk was altijd wel gecharmeerd van hun manier van werken. Weinig kosten maken door o.a. geen telefonische klantenservice. (Email is een stuk goedkoper, zelfs al reageer je snel). En in het verleden zaten er inderdaad kundige mensen achter de e-mail. Al met al was Megekko lange tijd mijn eerste keuze. Zo ook weer voor deze bestelling.
VerzendingTrage verzending omdat een item opeens niet op voorraad bleek te zijn. Kan gebeuren. Maar als ik je dan vraag om de rest wel zsm op te sturen en je dat niet doet, begint het irritant te worden. Als na ontvangst dan ook nog is blijkt dat maar de helft in de doos zit heb je zeker steken laten vallen.
KlantenserviceVorige bestelling had ik al wat problemen hiermee, maar ik hoopte dat het een fluke was. Niet dus.
Er is geen directe manier om met de klantenservice te spreken. Dat is wel verplicht, maar doet Megekko gewoon niet. Het argument was altijd dat zij heel snel reageren op e-mails. Dat is zeker het laatste jaar echter wel achteruit gegaan.
Tegenwoordig halen ze hun toezegging van 2 uur amper nog. En als je dan eindelijk antwoord krijgt, blijkt dat de medewerker je bericht niet eens goed gelezen heeft maar met standaard reacties reageert op steekwoorden.
Megekko neemt contact met je op omdat een product opeens niet meer in voorraad is. Dan geef je aan dat ze dat mogen verwijderen. Dag later is dat gebeurt en gaan ze weer verder. Terugbetaling komt ná verzending.
NOG een product inmiddels niet meer op voorraad. Je vraagt ze om het om te wisselen met een product wat een paar euro duurder is en het verschil te verrekenen met de nog uitstaande terugbetaling. Verder geef je expliciet aan dat als dat om welke reden dan ook niet mogelijk is, ze dat product ook maar gewoon uit de bestelling moeten halen. Je geeft nog extra aan dat de reden daarvoor is dat je de overige producten snel nodig hebt.
Volgende dag komt er een reactie: Ze kunnen het niet verrekenen maar kunnen wel een linkje sturen voor bijbetaling...
Nogmaals verzocht het product uit de bestelling te halen en Megekko gaat eindelijk verzenden. Er komen in totaal twee dozen binnen maar een aantal producten ontbreken. Dus je gaat weer met ze mailen. Halve dag verder komen ze ook met de opmerking dat er twee dozen waren en of ik die 2e al nagekeken heb. (In m'n mail stond al van wel). Ja, die heb ik ook nagekeken. Maar zelfs op basis van het gewicht van die twee dozen bij elkaar is direct duidelijk dat er producten niet zijn verzonden.
Volgende dag komen ze weer terug met het verzoek om foto's te maken (Waarom? Doe een snelle berekening en je ziet dat het nooit verzonden kan zijn!) Bovendien, ieder bedrijf heeft camera's precies om dit soort problemen na te gaan. Waarom moet ik weer aan de slag?
Afijn, weer gereageerd en we wachten weer een dag.
Megekko was altijd fijn en toen ze nog snel/professioneel reageerde was het ontbreken van een telefoonnummer of chat mogelijkheid amper een issue. Maar nu laten ze wel echt zien wat het nadeel daarvan is. Iets wat in minuten besproken had kunnen zijn kost nu dagen. En daarmee heeft Megekko voor mij nu hetzelfde niveau bereikt als een algemene dozenschuiver die de telefoon niet opneemt.