Megekko

Van Megekko helaas een Fractal Design Torrent case met een potentieel gevaarlijke fanhub ontvangen, ondanks de recall van maanden geleden. Uiteindelijk is dit goed opgevolgd door Megekko en heeft men maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen.

Zie de rest van de review voor details.

De Fractal Design Torrent heeft een fanhub met een ontwerpfout waardoor deze kortsluiting kan veroorzaken. Dit is ruim bemeten in de media (zie bijvoorbeeld GamersNexus en hier op Tweakers) en er is in augustus/september 2021 een recall geweest van alle voorraad om dit te herstellen.

Gelukkig houd ik het hardwarenieuws goed bij, dus wist ik van deze situatie en heb ik mijn fanhub gecontroleerd. Ondanks dat ik eigenlijk verwachtte dat alle voorraad die nu verkocht wordt (maanden na de recall) in orde zou zijn.

Stel je voor dat je het nieuws niet op de voet volgt en je de case argeloos in gebruik neemt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren.

Product is op tijd verzonden en de omdoos zag er nog netjes uit.

De klantenservice van Megekko heeft buiten Tweakers om contact met mij opgenomen en de situatie toegelicht. Ik heb naar aanleiding hiervan een onjuiste passage uit de review geschrapt en deze sectie over de klantenservice ook ingevuld.

Megekko geeft aan destijds meegewerkt te hebben aan de recall. Blijkbaar is mijn case er echter onopgemerkt doorheen geglipt. Naar aanleiding hiervan gaan ze de bestaande voorraad opnieuw controleren en waar nodig herstellen. Goed dat ze mijn signaal serieus nemen en er actie op ondernemen.

Tevens de mogelijkheid gekregen om via Megekko snel en kosteloos een nieuwe fanhub te krijgen, dat is een mooie extra service in dit geval.

Scorekaart voor Megekko