AlgemeenAnti competitieve marktpraktijken.
Alternate weigert blijkbaar sinds recent om te leveren aan zakelijke klanten die ook maar iets van overlap hebben in diensten of producten en hanteert daarbij de breedste interpretatie van die definitie.
Dat is aan de ene kant hun goed recht, aan de andere kant best anti competitief en anti consument als ze via bodemprijzen elke vorm van concurrentie uit de markt spelen.
Dat is best jammer, want als kleine hobby-ICT'er die in bijberoep wat bijklust, wordt 't je zo nog moeilijker gemaakt. Alternate schiet zichzelf hiermee in de voet, aangezien ik hen regelmatig aanraadde bij cliënteel voor kleine aankopen die voor mij niet eens de moeite waren om me mee bezig te houden.
Misschien als consument niet te veel op aan te merken, maar dit soort Amazon-praktijken verdient vanuit een ethisch perspectief wel een negatieve review.
Bericht van Alternate:
Door de continu veranderende markt werd er door onze directie besloten om vanuit Alternate België onze diensten en producten niet langer aan (in)directe concurrentie of resellers aan te bieden.
De aanhoudende en zeer grote vraag binnen ons assortiment, zowel vanuit de zakelijke als de particuliere markt maken het voor ons niet verder mogelijk om onze producten aan te bieden voor de wederverkoop.
Hierdoor is het voor u niet langer mogelijk om te bestellen via Alternate België, je huidige bestelling wordt nog wel verwerkt.
Als dit bericht in geen geval zich kruist met uw professioneel aanbod, gelieve ons dan te contacteren.
Bedankt voor je feedback! Helaas is het inderdaad niet meer mogelijk om als wederverkoper bij Alternate aan te kopen.
Door de huidige marktsituatie en de evolutie daarvan is er dan ook besloten om ons te focussen op onze klanten welke deze niet aankopen voor wederverkoop. Indien je verdere vragen hebt hieromtrent mag je zeker onze zakelijke dienst contacteren!