AlgemeenZijn niet eerlijk over hun levertijden. Bestelling geplaatst, toestel is op voorraad en zou volgende dag geleverd worden. Na het bestellen en betalen ontvang je een bevestigingsmail. De eerste nacht na de bestelling volgt er een standaardmail dat bestelling 'iets vertraagd is' door drukte black friday en een dag later wordt geleverd. Prima, geen probleem. Vervolgens ontvang je de daaropvolgende nacht weer dezelfde standaardmail. Berichtje gestuurd waarin ik aangeef dat als het inderdaad ligt aan de grote drukte van Black Friday ze dit hadden kunnen aangeven tijdens mijn bestelling en niet pas nadat ik een bestelling geplaatst en betaald heb (ik heb zondagavond besteld, dus dan weet je als bedrijf echt wel dat je inmiddels door de extra drukte niet meer de volgende dag kan leveren), Van mij hoeft iets niet de volgende dag geleverd te worden en maakt het niet uit of het paar dagen duurt. Maar wees er duidelijk en eerlijk over. Op mijn mailtje na twee dagen nog geen reactie. Wel nog twee nachten waarin ik weer zo'n standaardmail ontvangen dat mijn bestelling 'iets vertraagd is'. Ik weet niet wat Belsimpel verstaat onder 'iets' maar volgens mij is dat niet vier dagen. Mijn eerdere mail nogmaals verstuurd met daarboven het woord 'klacht' (in de hoop dat ik dan wel een reactie zou krijgen). Toen had ik snel een vriendelijke reactie van de klantenservice. Waarin wordt benadrukt dat ze eerlijk willen zijn, maar dit vervolgens niet zijn. Want ze geven nog steeds aan dat het te maken heeft met Black Friday drukte en ziekte door corona. Als dat zo zou zijn, zou dit betekenen dat alle bestellingen die na mijn bestelling zijn geplaatst ook nog niet verzonden zijn. Lijkt me van niet. Geef gewoon aan dat het niet aan Black Friday ligt maar aan het feit dat het door mij bestelde toestel niet op voorraad was (en inmiddels ook al dagen op een levertijd van 2-4 werkdagen staat). Ook dat kan gebeuren, maar nogmaals stuur mij dan een mailtje om mij daarover te informeren zodat ik weet waar ik aan toe ben. En hou mij niet aan het lijntje met elke nacht weer zo'n standaardmail 'dat mijn bestelling iets vertraagd is'.
Klantenservice gaf ook aan dat ze snappen dat ik baal van de levertijd van mijn toestel. Ik heb een reactie teruggestuurd dat ik niet baal van de levertijd van mijn toestel, maar baal over hun manier van corresponderen. Niet eerlijk tijdens het bestelproces en ook niet eerlijk daarna. Alleen maar standaardmailtjes versturen.
Klantenservice geeft aan dat ze ervoor gaan zorgen dat mijn bestelling met prioriteit wordt opgepakt en zodra er meer bekend is ze dit laten weten. En ik een track and trace code ontvangen wanneer het pakket verzonden is. Aangezien hun mail vroeg in de ochtend naar mij was gestuurd, verwachtte ik dezelfde dag nog nadere berichtgeving. Helaas. En ook geen track en trace code. Wel 's nachts weer de bekende standaardmail 'dat mijn bestelling iets vertraagd is'.
Ik heb niet tijdens het Black Friday weekend besteld omdat het door mij bestelde toestel dan in de aanbieding zou zijn, want dat was niet zo. Het kwam toevallig zo uit dat mijn bestelling samenviel met Blak Friday weekend. Ik heb zondagavond besteld met de verwachting dat mijn toestel deze week binnen zou zijn. Nogmaals, volgende dag leveren hoeft van mij niet. Als het een paar dagen duurt, prima. Maar wees eerlijk over je levertijden en over je voorraad en hou klanten niet op deze manier aan het lijntje. Ik heb mijn bestelling uiterlijk a.s. zaterdag nodig. Tijdig genoeg besteld lijkt mij.
Op mijn eerste mail na 48 uur nog geen reactie Nogmaals verstuurd met 'Klacht' erboven en toen snel een reactie. Jammer dat ik dat erboven moet zetten. Wordt aangegeven dat door drukte het hun helaas niet lukt om binnen 24 te reageren. Nee, maar binnen 48 uur ook niet.
Verder hele vriendelijke reactie en dat is fijn. Alleen missen ze waar het om gaat. Volgens hun baal ik van de lange levertijd. Maar in mijn mail was ik duidelijk dat iets van mij niet de volgende dag geleverd hoeft te worden en ik het geen probleem vind als het een paar dagen duurt. Waar ik van baal is dat ze tijdens het bestelproces niet eerlijk zijn over levertijden. En daarna ook niet. Nachtenlang standaard mailtjes blijven sturen 'dat bestelling iets vertraagd is'. Als er iets mis is met de levering/voorraad, dat kan, maar kom dan op de lijn bij je klant en wees eerlijk.