MediaMarkt

Tijdens de Black Friday week een Philips 65OLED705/12 gekocht voor een zeer nette prijs a €1222. Even vergeleken in onder andere pricewatch en uiteindelijk besteld. Bestelproces ging soepel, betaling was ook geen probleem. Niets op aan te merken.

Levering was snel en volgens indicatie. De bezorgers hebben de TV netjes naar de woonkamer getild.

Helaas zat het niet mee - na 2 dagen de nieuwe TV in huis te hebben is de TV gesneuveld dankzij een ongeluk van mijn dochter. Barst in het scherm en de TV wil niet meer aan.

Aangezien de Black Friday deal nog liep t/m Cyber Monday gelijk contact opgenomen met de klantenservice om mijn zorgen te bespreken dat de reparatie wel eens zeer duur zou kunnen worden en deal voor een vervangend exemplaar mogelijk goedkoper zou zijn. Klantenservice raadde mij aan om toch een reparatieverzoek in te starten omdat dat goedkoper zou zijn dan een nieuwe a 1222 te bestellen.

Zodoende dit gedaan. De reparateur zou binnen 2 dagen een afspraak maken voor reparatie. Maandag, Cyber Monday, kreeg ik een verzoek voor aanvullende info: aankoopbewijs en foto serienummer en schade. Direct aangeleverd. Verder geen bericht die dag.

Dinsdag, deal inmiddels verlopen, krijg ik een betaalverzoek voor onderzoekskosten a €37,50. Direct voldaan. Ook de rest van de dinsdag geen reactie.

Woensdag krijg ik een reparatievoorstel a €1600,63. Fors meer dan de aanschafprijs. Ondertussen is er dus ook geen monteur langskomen dus waar die €37,50 voor waren is mij een raadsel. Dankzij het getreuzel dus bijna €400 duurder uit dan als ik direct een nieuwe had besteld.

Klantenservice hierover opnieuw gecontacteerd. Ze begrijpen dat het heel vervelend is maar kunnen niets voor mij betekenen.

Zeer klantonvriendelijke houding. Aangezien het op het advies van diezelfde klantenservice is geweest dat ik géén vervangend exemplaar heb besteld maar de reparatie heb aangevraagd zou ik het niet meer dan redelijk vinden dat mij nu alsnog wordt aangeboden om voor de gereduceerde prijs een vervangend exemplaar te bestellen.

Daarnaast is de €37,50 onderzoekskosten voor een duidelijk totaal onacceptabele reparatieofferte zonder onderzoek ook zeer ongepast.

Ik zal hier niet snel weer bestellen.

Scorekaart voor MediaMarkt