Azerty

Ik had een WD Blue WD60EZAZ 6 TB besteld ivm eigen verjaardag en uitbreiding van schijf ruimte.

Bestelling kwam aan in een in elkaar gedeukte doos. PostNL heeft er mee lopen gooien al dan niet tussen zware dozen in gezet. Dit ook met een tweede pakketje dat ik bij Bol.com had besteld (headset, doos heel maar headset kapot). Na proberen van de HDD bleek deze niets te doen, werd niet door mijn PC gezien en kon dus ook geen partition aanmaken.

De verpakking en hoe het was verpakt was meer dan voldoende, niets over te klagen. Mijn 2/5 ster is meer gericht op PostNL en hoe zij blijkbaar omgaan met pakketjes en dan de verzender de schuld geven. PostNL nam geen enkele verantwoordelijkheid op zich. Azerty echter heeft direct dit aangepakt en goed opgelost.

Contact gezocht met Azerty, het was zeker niet de bedoeling dat er ruw met hun pakketjes om gegaan zou worden. Na mijn telefoontje kreeg ik zeer snel een persoon hoger op daarna nog eens aan de lijn. Deze moest zijn woede richting PostNL overduidelijk inhouden, was zeker niet te spreken over hun. Ik zou gewoon een nieuwe toegezonden krijgen.

Ik heb dus de schijf retour gezonden en moest verder afwachten. Duurde maar even voor ik iets kreeg te horen naast een standaard 'ontvangst' bericht van hun kant (23 Nov). Ik kreeg 25 November in de avond een emailtje dat er een nieuw pakketje mijn kant op zou komen, vandaag 26 November daadwerkelijk aangekomen.

De doos was deze keer minimaal ingedeukt (enkel de hoeken lichtelijk ingedeukt, kan gebeuren) Schijf ook meteen uitgeprobeerd. Ik moest hiervoor wel mijn 4Tb schijf eruit halen omdat ivm mijn situatie de extra kabels in opslag zit en ik heb dus geen extra SATA kabel paraat helaas. De vervangende 6Tb HDD werkt deze keer zonder enige problemen, partitie aangemaakt en blijkt meteen goed te werken.

Ik heb nog geprobeerd om de nieuwe schijf in mijn HDD dock te stoppen, maar deze laat alleen de schijf draaien en verder ziet de pc niets. Ik moet dus nog als een bestelling doen ivm een SATA kabel.

Klantenservice was vriendelijk, behulpzaam en heeft meer dan haar best gedaan om het probleem te verhelpen. Zeer bedankt hiervoor Azerty!

Scorekaart voor Azerty