AlgemeenEen SSD gekocht als tweedekans: "In nieuwstaat zonder gebruikssporen, met originele verpakking".
Blijkt er volgens de SMART status (Samsung Magician) meer dan 2.5TB op geschreven te zijn. Niks nieuwstaat. (Een zelfde SSD in mijn systeem zit er nu al een jaar in, heeft slechts 1TB geschreven. Deze is dus zeer intensief gebruikt in een korte tijd.)
Medewerker aan de telefoon vond het een raar verhaal, en ging gelijk een retourlabel printen, maar was niet erg onder de indruk.
Ik vrees dat deze SSD nu bij de volgende persoon terecht komt als zijnde "nieuw".
Eerlijk gezegd had ik verwacht dat als je aangeeft dat een product nieuwstaat is, je dit ook echt kan aantonen - voor SSDs en HD's is dat toch wel dat er niet al te veel op geschreven is.
De klantenservice wilde het product snel retour nemen. Tot zo ver. Probleem is nu dat het product bij de volgende klant aangeboden word die wellicht niet zo oplettend is.
Er werd ook aangeboden het product om te ruilen, maar dan wel tegen bijbetaling - waardoor de prijs hoger kwam te liggen dan bij de concurrenten.
Dus daar maar voor bedankt.
Nogmaals, als je een product aanbied als zijnde nieuwstaat, moet het dat ook echt wel zijn. Als je een auto verkoopt zonder lakschade maar met 100.000 op de teller is die ook niet meer nieuw.