AlgemeenNiets op aan te merken.
Dit ging om de bestelling van enkel een telefoon zonder abonnement. Als je wel een abonnement nodig hebt kan de ervaring dus anders zijn.
De initiele bestelling wordt in een stevige doos met voldoende verpakkingsmateriaal verstuurd.
Na een reparatie wordt je telefoon echter teruggestuurd in een envelop, dus hopelijk is de verpakking die je meestuurd stevig genoeg hiervoor.
tl;dr: Telefoon wordt opgestuurd voor reparatie van camera. Belsimpel/Dynafix verprutst de reparatie. Pas na 2 weken wordt de reparatie in behandeling genomen en de backcover moet ineens vervangen worden. Belsimpel biedt als alternatief zo goed als nieuwe telefoon aan, maar die blijkt veel schade te hebben. Nav deze recentie is een niet beschadigd retourmodel opgestuurd, waarmee ik na 5 weken weer een werkende telefoon heb.
Telefoon (lg wing) gekocht op 18 mei 2021 voor 580 euro
24 september heb ik de telefoon opgestuurd vanwege een defect in de camera. Omdat belsimpel geen eigen reparatieservice heeft, moest de telefoon op naam van belsimpel naar dynafix gestuurd worden.
Op 5 oktober kwam de gerepareerde telefoon terug. Helaas was de backcover scheef terug gezet waardoor er een kier van een mm tussen te behuizing en de backcover zat. Belsimpel gaf mij geen andere optie dan de telefoon nogmaals naar dynafix te sturen om de backcover opnieuw vast te lijmen.
Op 19 oktober kreeg ik pas bericht dat de reparatie in behandeling genomen was. Verder moest er gewacht worden op de bestelling van een nieuwe backcover (Deze was niet kapot, dus vermoedelijk stuk gegaan tijdens de reparatie?).
20 oktober contact opgenomen met Belsimpel. Ze boden mij de optie om ipv te wachten op de reparatie een retourmodel in nieuwstaat op te sturen. Dit aanbod heb ik geaccepteerd.
21 oktober is deze telefoon bij mij aangekomen. Deze bleek echter krasjes op het scherm en een van de cameralenzen te hebben. Verder zat in een van de hoeken van de behuizing een deukje en in alle hoeken afgeschaafde coating, waarschijnlijk door een val.
Om deze reden heb ik contact opgenomen met belsimpel. Omdat ze geen andere lg wings hadden, kon ik alleen kiezen tussen het wachten op de reparatie of een ander retourmodel. Omdat ik niet weet in welke staat dat deze telefoons zijn (en of ze uberhaupt gelijkwaardig zijn), kon ik niets anders doen dan wachten op de reparatie.
Nav deze recentie heeft belsimpel met mij contact opgenomen en een gecontroleerd en onbeschadigd toestel (Die toevallig die dag binnen gekomen was.) aangeboden. Doordat ze deze keer wel quality control toegepast hebben was het toestel deze keer zoals belooft. Hiermee is de zaak voor mij na 5 weken eindelijk afgedaan.
Je zou dat laatste bijna goede service kunnen noemen. Ware het niet dat ik 5 weken mijn telefoon kwijt was en deze hele situatie veroorzaakt was door belabberd werk van het door belsimpel ingehuurde reparatiebedrijf en het compleet ontbreken van quality control bij zowel belsimpel als dynafix.