AlgemeenBeste Coolblue
Niet nakomen van de beloofde/ afgesproken aflever tijd (grote afwijking) (4uur na uiterste tijd)
wanneer er tijdslot van een uur wordt gegeven moet je er vanuit kunnen gaan dat de levering ook daadwerkelijk daar binnen valt. (doen wat je zegt/ zeg wat je doet) Dat is namelijk de hele lol van die (te) strakke tijdslots, iets bestellen en niet de niet de hele dag in afwachting zijn.
Het idee/ werkwijze met tijdslots is op zich is goed maar dan moet het wel haalbaar/ realistisch zijn.
Als 1 uur (100%) wachten als "maximale wachttijd" wordt genomen, vind ik het bijna onbeschoft om daar 400% van af te wijken. Deze bevinding deed ik afgelopen vrijdag (01/10/21) bij mijn eigen levering van mijn bestelling.
en nee ik ga niet de hele dag live zitten kijken wat meneer/ mevrouw de bezorgen aan het doen is en of er misschien wel een afwijking is van de verwachte levertijd. want dan wordt het helemaal een mooie boel, dan creëren jullie een probleem, maken het groter en leggen het dat bij de consument neer. wel leuk bedacht maar uitermate onbeschoft, in mijn beleving en die van vele andere.
Bij het niet tijdig leveren van de vermelde levertijd is het misschien nog meer frustratie opwekkend/ frustrerend dan bij de hele dag preventief vrij te moeten houden. hierbij houd je de bestel problematiek binnen het eigen huis.
bij het onderstaande voorbeeld is de impact totaal anders. zie onderstaand voorbeeld:
bijvoorbeeld:
Nu worden er overige zaken / afspraken (en niet coolblue gerelateerd om maar even duidelijk te zijn) gemaakt in de overige (werk)uren, op de dag van levering. Die vervolgens niet waargemaakt kunnen worden door jullie als bedrijf. de consument (ik in dit geval) zit dan als een imbiciel op een pakketje zit wachten en voelt zich machteloos. door middel van deze reactie hoop ik mij hoorbaar te maken.
In mijn geval was de urgentie van de levering groot en wanneer de koerier het bij het niet open doen van de deur, weer mee terug naar jullie distributie centrum brengt gaat het nog veel langer duren. je wordt dus als consument flink te kakken neergezet!
De impact van het niet binnen de bepaalde afgesproken / verwachte tijd leveren, is per persoon verschillend. Ook is het begrijpelijk/ acceptabel als een levering "iets" later is. (IETS, in mijn geval definieer ik op basis van op een kwart van de totale verwachte wacht tijd op een ruime 15 minuten VOOR EN NA wat gezegd is.)
ik weet niet of ik gek ben maar ik vindt 25% voor en na de afspraak speling geven al vrij veel.
Om appels met appels te vergelijken en geen minuten met procenten of frustratie met coolblue :
coolblue zegt met andere woorden:
consument kunt u een uur (1 uur) 1 uur = 100% op stand-by staan en is op zich prima.
ik als consument, zo goedgelovig als ik ben ga er vanuit dat alles gaat zoals verwacht en beloofd, maaaaaar 'better to be safe than sorry'
want eerlijk is eerlijk ik moet ook wel eens onverwacht wachten op bijvoorbeeld de familie haas die zo traag oversteekt als een schildpad.
heel normaal en menselijk.
dus Ik geef coolblue plus minus (2x IETS) anderhalf uur (1,5 uur). beetje speling / flexibiliteit is menselijk, toch?!
wanneer ik vervolgens eigenlijk de hele middag (1,5 uur ingepland stand by +3,5 uur overschrijding van de afgesproken aflevertijd zit te wachten. mij zelf zit op te vreten en mij druk maak over jullie waardeloze service ben ik niet aan het doen wat ik moet doen. namelijk brood op de plank brengen, met andere woorden werken.
Wat jullie als service aanbieden en de consument proberen te ont-zorgen door vanaf achter je bureau te bestellen met concrete levering/ tijd. helaas maar waar, werkt het nu averechts.
de intentie van jullie idee wordt gewaardeerd. echt waar.
Echter verdwijnt deze waardering van jullie per direct in deze case. maar dat is denk ik nu ook wel duidelijk aan de hand van dit bericht
ik wil hiermee jullie er op attenderen / adviseren eerst goed onderzoek te doen, naar de haalbaarheid van jullie bedrijfsvoering met bijbehorende ''afspraken' omtrent levering naar de consument. hier doe ik weliswaar een aannamen maar toch, dit voorkomt veel frustratie voor de consument en de koerier (die krijgt namelijk de wind van voren).
Nu implementeren jullie een proces optimalisatie volgens mij vrij snel en onvolledig( fack it ik doe nog een aanname op basis van mijn bevindingen en er varingen)_ en sturen jullie het proces bij op basis van de klachten en interne cijfers. om zo kosten zo laag mogelijk te houden en dus winst te vergroten. zo werkt het niet, los lekker je eigen variabelen/ problemen op en gebruik daar niet de consument voor!
alvast een mogelijke oplossing als het te veel moeite kost betaal ik graag liever een euro extra maar besteed het bezorgen dan lekker uit
al met al
coolblue kom je afspraken / verwachte levertijden na want dit is geen manier van pakketjes afleveren.
Hartelijke groet,
een bijna afgestudeerd technisch bedrijfskundige (en opzoek is naar een baan) met een grote ergernis aan problemen die geen probleem hoeven te zijn
viel ver buiten aangegeven (door coolblue) tijdsslot zie het bericht hierboven ver gedetailleerd verhaal