AlgemeenIk heb via Coolblue een refurbished wasmachine gekocht, nadat ik ze een tweede kans had gegeven, omdat een vorige bestelling in de soep was gelopen, en ik werd afgescheept met een onnozele "sorry".
Bij een refurbished wasmachine mag je van Coolblue verwachten dat je een nagekeken/schoongemaakte wasmachine ontvangt. De wasmachine die ik heb ontvangen bleek echter verre van refurbished te zijn. Hij was erg vies, zat vol met vetluis, had kapotte onderdelen (Esthetisch, dus dat reken ik niet zo aan), en de stelvoetjes waren erg versleten.
Worden wasmachines bij Coolblue simpelweg geflipt? Is de wasmachine die ik heb gekocht toevallig per ongeluk niet nagekeken? Ik weet het niet.
Omdat er toch gewassen moest worden, heb ik de wasmachine voor zover het mij als leek lukte schoon proberen te maken. Ik heb nog nooit zoveel vetluis gezien.
Ik heb de wasmachine uiteindelijk maar teruggestuurd. Coolblue verdient mijn geld niet, en ook geen derde kans. Ik koop wel ergens anders.
Als ik er over nadenk, heb ik de wasmachine uiteindelijk gerefurbished, door 'm van binnen en buiten zo goed mogelijk schoon te maken. Ik voel me een beetje gebruikt.
Ik was bang dat er nog gedoe zou komen met of ik al m'n geld wel terug zou krijgen, gezien alles wat al gebeurd was, maar in een positief licht heb ik zonder pardon het volledige bedrag op m'n rekening teruggestort zien worden.
Voor mijn geen Coolblue meer. Dit is geen bedrijf waar ik een glimlach van krijg, of wat alles probeert om me een glimlach te geven.
Ik heb de berzorging als het meest prettige van al het gedoe ervaren. Helaas hamert Coolblue heel erg op feedback over bezorgers, terwijl je nergens anders je beklacht over kan doen op de website. Een beetje schijnfeedback als je het mij vraagt.
KlantenserviceOm verhaal te halen bij Coolblue heb ik maar contact opgenomen met de klantenservice. Ze het voordeel van de twijfel gevende heb ik gevraagd of mijn wasmachine misschien de refurbish net gemist had. Het antwoord kwam erop neer dat dat zou kunnen, maar dat ze daar niets aan wilden doen. Ik kreeg het aanbod om 20 euro korting te krijgen, of anders de wasmachine maar terug te sturen.
Ik vrees alleen dat de wasmachine niet opeens WEL nagekeken wordt als hij wordt geretourneerd. Mijn deelneming gaat dan ook uit naar de volgende eigenaar, die mijn wasmachine voor 50 euro meer van Coolblue mag kopen. Ik heb de prijzen even in de gaten gehouden.