AlgemeenZeer teleurgesteld in Hofma en Tweakers. Via de Pricewatch ben ik bij het bedrijf gekomen, en op basis van de laagste prijs overgehaald tot aankoop. Op de Hofma website wekken zij het vermoeden dat zij een betrouwbare verkoper zijn met maar liefst 4 sterren op Tweakers, huh hoe dan?? Heb een slechte ervaring met Hofma gehad en vind dat Tweakers daar aan heeft bijgedragen.
Halverwege juni een televisie bij hun aangeschaft en niks ontvangen. Zoals velen al hebben aangeven staan alle modellen "op voorraad", echter is dit de zogenaamde voorraad bij de leverancier. Maar Hofma had in mijn geval nog extra in de omschrijving van het betreffende product opgenomen dat het "vanaf 21-06 vollop leverbaar" was. Niet dus. Het aankopen van een tv is letterlijk een kansspel, indien ze het daadwerkelijk in de winkel hebben, dan is het mogelijk dat je je product ontvangt. Indien ze het niet in huis hebben, dan is de kans zeer groot dat zij het product of veel te laat gaan leveren, of niet gaan leveren zondere enige communicatie in de tussentijd.
Ik geef je HET ADVIES om voor aankoop telefonisch contact op te nemen met de winkel zodat je (1) kunt verifiëren dat ze het product op voorraad hebben, en (2) zodat je hun klantenservice en bereikbaarheid kunt polsen. Dit laatste is van belang bij enige onenigheden en eventuele garanties.
Dus in juni een tv aangeschaft, en 6 weken lang als een schaap zitten wachten op de levering. Wettelijk gezien hebben ze 30 dagen de tijd om te leveren. Na 4 weken heb ik hen dus per mail gevraagd om een status update en geeist dat zij overgaan tot levering, anders zou ik de koopovereenkomst ontbinden. Na 6 weken, nog steeds geen respons. Heb hen na tig aantal keren geprobeerd te bellen (ze hebben slechts 1 telefoonverbinding), het product geannuleerd.
KlantenserviceIn de 6 weken waarin ik op het product heb zitten wachten kwam vanuit Hofma geen communicatie. Heb ze 3x (uitgezonderd annulerings belletje) aan de lijn gehad. Ze hanteren hierbij 3 strategieën om de klant zo snel mogelijk op te laten hangen: (1) ze zeggen dat de leverancier niet kan leveren en geven aan dat je maar moet gaan wachten, of (2) ze zeggen dat ze het nagaan en of je kunt blijven hangen, ze zetten je in de wacht totdat je zelf ophangt, (3) ze zeggen dat ze je morgen terug gaan bellen, maar doen dat niet. Jongens kijk dus uit met deze Partij!
Update__________________________
Correct en het verbaasde mij wel enigzins positief dat Hofma direct het bedrag retour heeft gestort. Echter, jullie zijn verplicht het geld terug te boeken. De snelle actie staat lijnrecht tegenover mijn ervaringen met jullie, en heeft in deze context geen grote invloed op de beoordeling. Om eerlijk te zijn had ik in de tussentijd al informatie ingewonnen bij een incassobureau.
Jammer dat het zo gelopen is. Helaas leverde Sony niet eerder. Wel spijtig dat u keurig een dag later uw geld terug had en u zich alsnog zo negatief uit. Hopelijk weet u ergens anders te slagen.