Max ICT B.V.

Edit: 02-07-2021.

Deze review heb ik aangepast om het volledige verhaal vanuit mijn kant toe te lichten. Helaas had ik pas later de reviews over Max ICT gelezen, en daar schrok ik wel van.

Op 11-06-2021 heb ik een 4K Blu-ray speler besteld van rond de € 200,- euro. Zo'n € 20 euro goedkoper als bij bol.com.

Er zouden 8 stuks op voorraad zijn bij de leverancier met een levertijd van 3 tot 7 werkdagen. Op de 7e werkdag had ik nog geen track en tracé ontvangen. Ik heb een E-mail gestuurd met de vraag wanneer mijn bestelling verzonden zou worden.

Dag later een reactie dat ze het zouden navragen bij de leverancier. Op zich prima, maar daar heb ik niks mee te maken. Het product heb ik bij Max ICT gekocht en ik verwacht dan ook dat ze mij tijdig op de hoogte brengen over de status van mijn bestelling.
Dat gebeurd echter niet.

Na 11 werkdagen vanaf besteldatum had ik nog steeds niks ontvangen of gehoord. Dus ik heb gebeld naar hun servicedesk waar ik overigens prima te woord ben gestaan, echter het product zou moeilijk leverbaar zijn door de leverancier. Dat vond ik vreemd omdat het product nog steeds op de website stond met nu nog slechts 2 stuks op voorraad, en met een levertijd van 1 tot 3 werkdagen! De prijs was ook met zo'n € 18 euro duurder geworden.

Volgens Max ICT was dit een andere leverancier. Nogmaals, dat interesseert mij niet. Ik heb een koop overeenkomst gesloten met Max ICT, en zij dienen dat na te leven ongeacht welke leverancier ze het product afnemen.

Hij zou mijn bestelling bij de ene leverancier annuleren en bij de andere leverancier plaatsen. De meerprijs die het product inmiddels had gekregen hoef ik niet bij te leggen. (Hier zou ik ook niet mee akkoord zijn gegaan).

Vervolgens ontvang ik later die middag een e-mail van Max ICT.

"Nogmaals dank voor uw bestelling. Helaas hebben wij zojuist te horen gekregen dat het door u bestelde product een onbekende levertijd vanuit de fabrikant heeft. Wij kunnen u daarom helaas ook niets zeggen over een mogelijke levertijd.

We hebben de bestelling in ieder geval voor u in backorder staan. Mocht u deze willen annuleren is dat natuurlijk mogelijk of wellicht kunnen we samen even kijken naar een alternatief."

Sorry, maar hier snap ik echt niks van. Ik had telefonisch contact gehad, en ze hadden mij beloofd dat ik het voor zaterdag zou ontvangen via de andere leverancier.

Dus ik heb maar weer gebeld voor opheldering. Daar werd mij verteld dat ze het actief gingen oppakken zodat ik het product alsnog op 02-07 zou mogen ontvangen. Prima, we wachten maar weer af.

Nu is het vandaag 02-07, maar ik heb nog steeds geen track en tracé code ontvangen. Dan maar weer bellen met Max ICT. Werd wederom vriendelijk te woord gestaan. Er zou iets mis zijn gegaan (goh waar heb ik dat vaker gelezen?). Hij zou mij later die dag terugbellen met hopelijk goed nieuws over mijn bestelling.

Maar helaas, ik werd terug gebeld en het product zou inmiddels niet meer leverbaar zijn. Of ik een ander soortgelijke 4k UHD blu-ray speler wou afnemen.

Aangezien deze blu-ray speler voor € 20 euro meer via bol.com te koop was heb ik er voor gekozen mijn bestelling bij Max ICT te annuleren. Het geld werd direct terug geboekt naar mijn PayPal account.

Al met al is het een frustrerende ervaring geweest. Max ICT komt haar afspraken niet na en heeft uiteindelijk niks geleverd. Het enige wat het mij nu heeft gekost en een hoop tijd en gedoe.

Het is dan ook de laatste keer dat ik iets ga bestellen bij Max ICT. Goedkoop is duurkoop blijkt maar weer. Het is echt zonde dat Max ICT een nieuwe klant zo'n ervaring aanbied. Ik verwacht dan ook niet dat Max ICT nog lang blijft bestaan als ze op deze manier te werk gaan. Ik heb in elk geval mijn geld op tijd terug voordat ze dadelijk failliet zijn.

PS. Op de reactie van Max ICT hieronder. Jullie hebben mij doorverwezen naar de servicedesk, maar die heeft niets kunnen betekenen voor mij. Los jullie interne leveringsproblemen op voordat je weer bestellingen gaat aannemen van klanten.

Uiteindelijk hebben jullie 3 weken van mijn tijd verspilt. Het geld heb ik wel snel terug, maar dat is dan ook het enige wat goed is gegaan. Ik heb exact dezelfde blu-ray speler nu via bol.com gekocht. Die verwacht ik morgen al te ontvangen, en dan kan ik eindelijk van mijn collectie van inmiddels zo'n 50 UHD blu-rays genieten.

Verkoop overeenkomst wordt niet nagekomen. Producten worden niet verzonden.
Uiteindelijk gewoon een waste of time voor zowel mij als voor Max ICT zelf.

Nieuwe klant die nooit meer zal terug komen. Erg jammer dit.

Klantenservice komt aardig over, maar kan verder weinig betekenen. Het is ook belachelijk dat Max ICT de status van je bestellingen niet actief updaten.
Je moet continue zelf maar contact opnemen om te vragen hoe het er mee staat.

Uiteindelijk dus niks geleverd en mijn geld terug. Dat is het enige wat wel gelukt is.

Goedemorgen MuTe,

Bedankt voor uw review. Wij begrijpen uw frustratie. Onze oprechte excuses voor deze vervelende situatie. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

We kijken de case graag opnieuw voor u na en kijken graag mee naar een passende oplossing. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen willen wij u vragen om een e-mail te sturen naar webcare@maxict.nl met daarin een vermelding van uw ordernummer en deze review.

Dan kunnen wij uw gegevens erbij pakken, de case nakijken en contact met u opnemen.

Nogmaals onze oprechte excuses. Wij willen dit natuurlijk op gepaste wijze voor u oplossen.

Graag zien wij uw e-mail tegemoet.

Max ICT Webcare

Scorekaart voor Max ICT B.V.

Qshops