AlgemeenDe website en verkopen hebben ze goed voor elkaar maar als het op garantie aankomt dan gaat er helaas een hele hoop mis en blijkt hoe stug de coolblue organisatie is geworden. Ik stel een nieuw motto voor: "Alles voor een boze klant" dat is hoe de helpdesk je namelijk tegenwoordig helpt bij garantie problemen.
VerzendingDe heen verzending was prima,,, toen mijn 49" philips ultra wide defect ging na 7 maanden moest ik hem maar even bij PostNL langs brengen in een bananen doos... Pas na herhaaldelijk aangeven dat mij dat toch niet echt handig leek is er toegezegd dat hun eigen bezorg dienst hem dan zou komen ophalen. Helaas wel 3x moeten regelen voordat het ook echt werd nagekomen. En ook die wisten niet hoe ze de monitor eigenlijk schade vrij op het depot moesten krijgen door de curve in de monitor.
KlantenserviceVorig jaar net voor de zomer een Philips 499P9 monitor 49" ultra wide curved gekocht. Ondanks diverse kleine ongemakken (hp zbook niet compatable met de usb-c omdat philips de voeding niet uit kan zetten over usb-c en mijn laptop 150W voeding nodig heeft). En de webcam welke ik nooit aan de gang heb gekregen maar ook niet miste.
Helaas in november vorig jaar kwamen er ineens allemaal dunne strepen door het beeld heen wat geen werken was. Dus een reparatie verzoek ingediend waarop ik de melding krijg dat ik hem retour kan sturen met PostNL... ehhh 49" ultra wide curved... dat is niet iets dat je zomaar even retour stuurt. Dus bellen met de helpdesk.. nou na meerdere keren uitleggen van het probleem en uiteindelijk zelfs maar vragen wat voor tv de medewerker zelf thuis heeft waarop die trots vermelde 40" meneer... nou uw scherm x1,5 zo breed is mijn computer monitor... Ow dat is wel een flinke monitor dan... Ja dat klopt niet iets dat ik zomaar even in een random doos kan stoppen. En voor die 40" tv komt er wel een monteur op locatie maar een 49" monitor niet? Maar goed dat is nou eenmaal hoe garanties werken.
Afijn monitor zou worden opgehaald door hun eigen bezorgdienst.. althans zou... dag voor niets zitten wachten geen bezorgdienst gezien.. Dus weer bellen ow ja nee u moet hem opsturen. Dus weer hele verhaal moeten doen pas bij de derde keer stond er ook echt de bezorg dienst van coolblue op mijn stoep. Ehh ja meneer ik heb geen idee hoe ik die veilig moet vervoeren in mijn bestelbus was het antwoord van de bezorgdienst. Terwijl besproken was dat coolblue zou zorgen voor geschikt verpakkings materiaal. Uiteindelijk met oude dozen en bubbeltjes folie maar een soort van doos in elkaar geflanst en hopen op geen schade tijdens het transport.
Nou het transport is goed gegaan helaas de reparatie niet, na 6 weken nog altijd de monitor in status onderweg naar reparatie centrum. Waarop coolblue uiteindelijk besluit om over te gaan tot crediteren van de monitor. Dus geld terug... ehh ja leuk maar ik heb liever een werkende monitor retour want de monitor is tussentijds 200 euro duurder geworden en moeilijk leverbaar. Nee repareren was geen optie volgens coolblue. Omruilen voor een nieuwe ja dan moest ik bij betalen want dat was hun procedure de klant krijgt aankoop bedrag terug en mag dan vervolgens opnieuw bestellen.
Als klant kun je hoog en laag springen maar je gaat echt geen omruiling krijgen als de prijs is gestegen ook al sta je volledig in je recht. Uiteindelijk mijn geld terug gehad maar een hele smerige nasmaak van deze service.
Coolblue: Alles voor een boze ontevreden klant!
Het is absoluut niet meer wat het ooit in de begin periode is geweest.