AlgemeenMet nog steeds de vertrouwde website die goed werkt, en een opgebouwde goede naam is CoolBlue een grote teleurstelling gebleken. Zolang er niets mis gaat lijkt het een prima winkel, maar bekijk maar eens een review van CoolBlue waar met de klantenservice is gesproken en je zal zien dat tegenwoordig niets minder waar is dan hun slogan "Alles voor een glimlach".
In dit geval had ik een grote bestelling gedaan bij CoolBlue van vooral witgoed met de Black Friday aanbiedingen. Ook betaald voor aansluiten van de apparaten, wat als extra voordeel had dat ze zelf zouden bezorgen, dus ik had niet te maken met de heisa van de standaard pakket bezorging die overbelast was rond Black Friday.
Het grote probleem waar deze review om draait: 1 van de producten, een stofzuiger, werd niet bezorgd! En vervolgens was natuurlijk de voorraad op en heb ik 2 maanden moeten wachten (+ een hoop bellen met de klantenservice), er was geen enkele coulance, geen vervangend product aangeboden gekregen, helemaal niets.
De producten die daadwerkelijk bezorgd werden waren goed ingepakt en zonder schade vervoerd en aangesloten door de bezorg/installatiedienst van CoolBlue.
Klantenservice(+) Mijn eerste belletjes naar de klantenservice gingen goed. Met Black Friday zijn de aanbiedingen al snel tijdelijk uitverkocht, zo ook met een wasmachine/droger combinatie die ik eigenlijk wou hebben. Dus ik had een combinatie zonder korting besteld. Toen later de combinatie met korting op voorraad bleek kon ik via de klantenservice mijn gekozen wasmachine/droger verwisselen met degene die in de aanbieding was. Dat bleek dus binnen het script te vallen van de klantenservice, dus geen probleem.
(+) Ik was net verhuisd, dus vandaar witgoed besteld die niet meeging van de vorige plek. Goed opgelet dat ik eerst mijn adres in mijn CoolBlue account had gewijzigd, daarna pas mijn bestelling gedaan. Vervolgens viel me op de dag van bezorging op dat toch op mijn oude adres zou worden bezorgd?! Dus ik weer bellen met de klantenservice (ik zou liever een chat gebruiken om telefoonkosten te besparen, maar dat is voor de meeste zaken niet mogelijk). Ook het adres van je bestelling wijzigen valt binnen het script van de klantenservice, dus geen probleem. Wel een latere bezorgdatum, want de spullen moesten opnieuw door het sorteercentrum oid. Klinkt logisch, en ik dacht dat het mijn eigen fout was. Later bleek dat ergens in mijn account (onzichtbaar voor mij) mijn oude adres was blijven hangen en daarom steeds toch naar mijn oude adres werd verstuurd.
(---) Goed, een paar dagen later dan gepland krijg ik mijn bestelling en blijkt mijn stofzuiger te missen. Niet blij mee in een nieuw huis met de kattenharen van de vorige bewoners, waar ik allergisch voor ben! Maar er ging toch nog iets terug, dus ik verwachtte bericht van CoolBlue te krijgen met excuses en een oplossing. Maar ik kreeg alleen bericht over het teruggestuurde ding.
Dus ik dacht, zal wel de Black Friday drukte zijn. Niet netjes, maar dan bel ik hen wel. Geen excuses aan de telefoon, wel meteen kijken naar het product, ja die is niet meer op voorraad. Of ik mijn geld terug wou? Nou nee, ik wil zo snel mogelijk een vervangend product. Het was immers hun fout, ze hebben mijn geld aangenomen, de datum gegeven dat ze het product zouden bezorgen, en vervolgens het product niet bezorgd. Dan verwacht je van een winkel toch zo nodig een gratis upgrade om een product te bezorgen? Nee CoolBlue geeft alleen een vervangend product als je ervoor bijbetaalt. Daar heb ik voor bedankt, ik ga niet bijbetalen om de fout van de winkel op te vangen!
Klantenservice belooft me om het oorspronkelijke product zonder bijbetaling te leveren zodra ze die weer op voorraad hebben. Waarschijnlijk in januari. Nou dat bleek technisch gezien waar, op 28 januari was mijn stofzuiger weer op voorraad. Via de klantenservice besteld: wéér naar mijn oude adres gestuurd! Ik wil niet weten hoeveel geld ik aan telefoonkosten naar die klantenservice heb gehad ten opzichte van de Black Friday korting op die stofzuiger... Nogmaals gebeld, adres gewijzigd, in ieder geval kwam daar nog uit rollen dat mijn oude adres ook volledig uit mijn account kon worden gehaald. Verkeerd verstaan aan de telefoon, dus het pakket ging naar een niet bestaande postcode en is daarom door PostNL weer terug gestuurd. Wéér minimaal 8 dagen wachten, want nu moet de procedure worden gevolgd van een teruggekomen pakket... Inmiddels heb ik mijn stofzuiger nog steeds niet.