ALTERNATE.nl

Bestellen en betalen gaat makkelijk. Pas daarna beginnen de problemen met Alternate. Informatie over retourprocedure is onduidelijk/tegenstrijdig.

Niets bijzonders. Omdoosje opgevuld met luchtkussens.

Op 1 december een EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING besteld. Deze werd geleverd op 8 december. Sneller dan verwacht, maar dat is ook het enige positieve aan deze koop.

De kaart blijkt defect, geeft artefacten en laat de hele pc vastlopen. Dus op 13 december is de kaart retour gestuurd.

Op 22 december kreeg ik bericht dat Alternate zelf een defect had geconstateerd en dat de kaart op 16 december, een week daarvoor al, is teruggestuurd naar de fabrikant. Vervolgens hoor ik niets meer.

Ondertussen zie ik op het Tweakers forum dat er hierna minstens twee momenten zijn geweest waarop andere klanten van Alternate hetzelfde type kaart geleverd hebben gekregen. Dit terwijl ik wacht op een vervanging van mijn retour.

Op mijn vraag waarom ik niet geholpen word, is het antwoord: wij hebben de kaart retour gestuurd want dat is sneller, anders moet je achteraan sluiten in de wachtrij. Een kaart reserveren voor een gedupeerde klant blijkt dus onmogelijk.

Bij nogmaals informeren over de status van mijn retour wordt mij weer verteld dat de kaart naar de fabrikant is gestuurd. Mijn vraag of het niet redelijk zou zijn als ik bovenaan de wachtlijst zou komen wordt niet eens meer beantwoord.

Op 26 januari, dat is ZES weken nadat de kaart retour is gestuurd, krijg ik bericht dat de kaart niet op voorraad is en dat ik mijn geld terug kan krijgen. Er wordt geen alternatief geboden.

Ik heb verschillende malen gebeld maar door grote drukte wordt de verbinding direct verbroken. De enige communicatie met Alternate loopt dus via de email waarin steeds niet wordt ingegaan op mijn vragen of voorstellen.

Laatste bericht van Alternate is dat ze me niet anders kunnen helpen dan mij onderaan de wachtlijst te plaatsen voor dezelfde, of een andere kaart. Dat kan ik zelf ook, waar is de service?

Als ik bij Alternate direct een nieuwe kaart had besteld en de defecte had geannuleerd, had ik al een kaart gehad. Blijkbaar moet je bij Alternate je eigen klantenservice doen.

Dat ik geen voorrang krijg, zelfs niet bij dezelfde kaart is onacceptabel. Dit is een zaak van garantie, geen nieuwe verkoop. Dat laatste maakt Alternate ervan.

Ik heb nu mijn geld teruggevraagd. Zelden ben ik zo klantonvriendelijk behandeld door een webshop.

EDIT NA REACTIE ALTERNATE:

In al mijn emails heb ik duidelijk het probleem omschreven. Het lijkt me niet nodig om dit nog eens te mailen.

De enige oplossing die Alternate aandraagt is om achteraan te sluiten in een wachtrij. Dit terwijl ik al zeven weken wacht op een RMA, terwijl Alternate gewoon kaarten uitlevert aan andere klanten.

Ik heb inmiddels EVGA benaderd met de vraag om uit te zoeken wat er gebeurd is met de kaart (serienummer).

Alternate probeert het in de reactie te laten lijken alsof ze oplossingen hebben aangedragen maar dat is simpelweg niet waar.

Weer wordt er niet ingegaan op de vraag waarom ze mij laten wachten terwijl andere klanten bediend worden.

Doorzichtige damage control.

Beste Jasper,
Bedankt voor je review. Wat vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de huidige afhandeling van je retour. Je geeft aan dat er reeds contact is opgenomen met onze klantenservice om de mogelijke opties te bespreken. Gezien wij geen voorraad hebben van je huidige kaart is een omruiling dan ook niet mogelijk. Er is dan ook een oplossing aangeboden welke binnen onze kracht liggen wanneer deze niet naar wens zijn mag je hiervoor een e-mail sturen naar feedback@alternate.nl zodat wij dit na kunnen gaan voor je. Uiteraard is het mogelijk om een kaart voor je te reserveren, mits het op voorraad is. Mocht dit niet het geval zijn kom je inderdaad achter in de wachtrij te staan. Het zou natuurlijk niet netjes geweest zijn als we je voor in de wachtrij zetten, andere klanten wachten natuurlijk ook gewoon op een kaart. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag nog een e-mail tegemoet.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl