AlgemeenUPDATE: uiteindelijk anderhalf week na de review toch mijn videokaart in ontvangst mogen nemen. Het heeft lang geduurt, maar uiteindelijk is het netjes opgelost. Vandaar de algemene beoordeling toch bijgesteld naar een voldoende.
Op 16 oktober heb ik bij Informatique een MSI RTX 3080 Gaming X Trio videokaart besteld. De videokaart heeft, net als alle andere 3080 kaarten, een lange levertijd. Hier was ik op voorbereid.
Op 25 en 26 november heb ik per mail nog contact gehad met de klantenservice. Ik stond toen op plek 7 en kon hopelijk binnen een week of 4 mijn kaart verwachten. Zij kregen namelijk ongeveer 2 kaarten per week binnen.
Op 20 december heb ik uit nieuwsgierigheid de status van mijn order opgezocht. Tot mijn verbazing was de bestelling niet meer terug te vinden in mijn account. Uiteraard heb ik direct contact opgenomen met Informatique. Eerst per mail en vervolgens telefonisch.
Mij is toen verteld dat ik niet had gereageerd op een betaalverzoek. Dit vond ik überhaupt al vreemd, aangezien ik had gekozen voor betaling met Klarna. Eerst in ontvangst nemen van het product en vervolgens betalen. In mijn Klarna account stond geen verzoek klaar, ook niet in de dagen of weken daarvoor. Alleen mijn initiële bestelling kan ik terugvinden, nu nog steeds.
Na aangegeven te hebben dat ik dit verzoek nooit heb ontvangen, heeft de medewerker dit gecontroleerd. Uit deze controle bleek dat het verzoek naar een heel ander mailadres verzonden was. Hoewel dit dus duidelijk de fout van Informatique was, konden ze niks voor mij betekenen. Het beste wat ik kon doen was opnieuw bestellen, waardoor ik weer gewoon achter aan moest aansluiten. Niet alleen was ik het daar niet mee eens, ook was de prijs nog eens bijna een slordige 200 euro meer dan wanneer ik mijn bestelling had geplaatst.
Er zou gekeken worden wat er voor mij betekend kon worden betreffende de prijs en de wachtrij, maar meer dan een maand verder heb ik nog steeds niks vernomen. Wat mij betreft een zeer kwalijke zaak.
UPDATE: na zelf nogmaals contact opgenomen te hebben zo'n anderhalve week na de review heb ik dezelfde dag alsnog mijn videokaart kunnen afhalen. De medewerkers waren wederom uitermate vriendelijk.
De medewerkers van Informatique zijn zeer vriendelijk. Echter konden ze niks voor mij betekenen, ondanks dat de medewerker zelf aan heeft gegeven dat de fout bij Informatique lag en dat het betaalverzoek naar een heel ander emailadres verzonden is.
Nog even voor de duidelijkheid: de orderbevestiging is bij het juiste mailadres aangekomen en mijn mail contact met de klantenservice van Informatique was ook via hetzelfde mailadres.
Beste YoungStarDC,
Het lijkt erop dat doordat de Klarna achterafbetaling niet binnen de gestelde termijn voldaan is, wat begrijpelijk is aangezien je het product nog niet ontvangen had, de order werd gezien als zijnde niet geaccepteerd. Wij hebben naast deze review ook je email ontvangen en zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om te kijken wat er exact is misgegaan en of er een oplossing geboden kan worden.
Informatique klantenservice