AlgemeenHet bestel proces en de informatievoorziening zijn prima. Ze zijn niet goedkoop, hanteren doorgaans de adviesverkoopprijs van de fabikant maar vroeger kreeg je daar nog wat service voor terug dus toen was dat niet zo erg.
VerzendingVerzending gaat snel, producten worden goed verpakt en je wordt netjes op de hoogte gehouden van de status van de verzending.
KlantenserviceIk was zeker 10 jaar klant bij Coolblue omdat de service zeer goed was, het bedrijf heeft zich echter getransformeerd tot een stel dozenschuivers waar, als er wat aan de hand is dit niet (altijd) netjes wordt afgehandeld en de laatste situatie met Coolblue heeft mij doen besluiten NIETS meer bij ze te kopen en het bedrijf te schrappen uit mijn lijst van aangeraden bedrijven:
Januari 2020 AOC scherm gaat defect, gaat niet meer aan. Naar de winkel in Groningen gebracht voor reparatie, deze ging 2-4 weken duren dus er is direct een nieuw scherm (zelfde type) aangeschaft zodat er doorgewerkt kon worden.
Februari 2020 bericht van Coolblue, reparatie gaat wat langer duren: de opties geld terug, shoptegoed of wachten op reparatie. We hadden geld terug moeten doen maar we hadden een werkend scherm dus besloten te wachten. Niet lang daarna komt het scherm terug. Voorlopig niet nodig dus deze verdween linea recta in doos onder het bureau
November 2020: Mijn eigen (hele oude) scherm begeeft het en omdat we 100% thuiswerken wil ik het gerepareerde AOC scherm in gebruik gaan nemen, echter is deze bij reparatie helemaal verkeerd in elkaar gezet waardoor de aansluiting ontzet in de behuizing zitten en niet te gebruiken zijn. In de winkel verbaas ik me er al over dat alle accessoires (waaronder voet en baseplate) ook ingenomen moesten worden, uit ervaring (zelf 15 jaar in een computerwinkel gewerkt) weet ik dat accessoires vaak niet terugkomen en daarom niet ingenomen dienen te worden.
Eind december 2020: Na zo'n drie weken komt het scherm terug, uiteraard zonder alle accessoires (o.a. de noodzakelijke voet en baseplate) deze arriveerden nadat ik woedend de klantenservice belde een aantal dagen later, ik was er toen al goed klaar mee. Enfin, de spullen zijn binnen ik sluit het scherm aan en ja hoor linksonderin zie ik een beschadiging in het LCD paneel aan de binnenkant waardoor een LED van de backlight heel fel doorschijnt.
Januari 2021: Ik meld dit euvel aan Coolblue zij geven aan dat het scherm wederom moet worden opgestuurd en dat omdat dit een ander euvel is er niets anders op zit dan dat. Let wel dit gaat nog altijd om het herstellen van de EERSTE reparatie. Ik heb Coolblue verzocht om de contactgegevens van het reparatiebedrijf, omdat ik HELEMAAL klaar ben met ze. Ik kreeg de contactgegeven en binnen een paar dagen is geregeld dat het scherm wordt omgeruild. Zo zit ik geen weken zonder scherm en ontstaat er geen verdere achterstand in mijn werk.
Coolblue doet dus ZEKER niet alles voor glimlach. Van servicegericht naar dozenschuivers in 10 jaar tijd, zonde, enorm zonde.