Algemeen'Ouderwets'-moderne winkel. Daarmee bedoel ik dat je een website krijg waar je alle nodige funties vind zoals filteren en sorteren maar met de service van vroeger. Als ik naar concurrent Megekko kijk dan zie ik nogal wat verschillen op dat vlak. Zo was bij Azerty mijn processor op voorraad maar mijn videokaart nog niet. De bestelling kon op aanvraag worden geplitst, wat bij Megekko niet mogelijk is. Ook Azerty heeft inmiddels een wachtrijtool ontwikkelt voor cpu's en gpu's. Ietwat later dan Megekko en maar ok. Azerty heeft dan wel weer een telefoonnummer waarop ze bereikbaar zijn met ruimere openingstijden dan Alternate.
Het assortiment is ruim maar de prijzen zijn de ene keer wel concurrerend, de andere keer niet (wellicht afhankelijk van de leverancier).
Bij Azerty kan je altijd zonder extra kosten met Paypal betalen. Bij Megekko en Alternate lukt dit niet bij pre-orders. Daar kan ik mij best wel aan storen. Paypal biedt kopersbescherming en kan soms de retourkosten vergoeden (max. 12 aanvragen per jaar). Jammer dat Azerty geen gratis retour aanbied maar des te beter dat Paypal altijd wordt geaccepteerd als betaaloptie.
Opgegeven levertijden lijken accuraat te zijn. Dit lijkt tegenwoordig niet vanzelfsprekend te zijn, kijk maar naar MaxICT (daar bestel ik dus nooit meer).
De bestelling was prima verpakt. Beter dan bij de meeste webwinkels want die gooien het in een doos en klaar-er-mee. Opgegeven levertijden lijken te kloppen.
KlantenserviceBij een andere bestelling een paar maanden geleden was er vanuit een leverancier iets naar mij verzonden en was waardeloos verpakt. Azerty heeft verantwoordelijkheid genomen en heeft mij tijdig gecrediteerd en de retourkosten op zich genomen. Verder is Azerty telefonisch bereikbaar en zijn de openingstijden ruimer dan bij de concurrent.