AlgemeenHet is eigenlijk een ongeschreven regel op het forum in Tweakers, maar normaal gesproken raad je je medetweaker altijd af om bij bepaalde shops te bestellen. Dit door de vele slechte reviews en ervaringen van medegebruikers bij de desbetreffende webshops.
Persoonlijk had ik nog geen ervaringen met het shoppen bij Max ICT, maar liep er om die reden al wel vaak met een grote boog omheen (ongeacht voorraad en/of prijzen). Toch heb ik eerder deze week besloten om er toch maar eens wat te bestellen.
Het zeer slecht leverbare product wat ik zocht, was bij Max ICT als enige 'leverbaar'. Sterker nog, zij waren de enige shop in de Pricewatch voor dit product. Leverbaar, als in deze was bij hun (toe)leverancier voorradig en zou binnen 1-3 werkdagen bezorgd (kunnen) worden. Maar met de slechte reviews en 'vooroordelen' in acht, heb ik wel gekozen om voor een betaalwijze te kiezen die het minste risico zou geven: achteraf betalen.
Het bestelproces verliep goed. Website is duidelijk en overzichtelijk en werkt snel. Wonderbaarlijk\toevallig kwam de dag nadat ik het product had besteld, ineens bij meer dan tien webshops een variant van het product op voorraad en ook bij Max ICT.
Deze variant op het product was ook nog eens goedkoper geprijsd, was luxer uitgevoerd en had daarbovenop ook nog eens "direct leverbaar" (voor 16.30 uur besteld, volgende werkdag geleverd) als status bij Max ICT.
Zodoende die dag direct de klantenservice gebeld. Stond wel een tijdje in de wacht, maar dat had ik al verwacht gezien de melding op hun website dat het druk was. Nadat ik iemand lijn kreeg, werd ik keurig netjes te woord gestaan en geholpen. Mijn order werd omgezet voor het andere, direct leverbare, product.
Later op de dag was ineens mijn order niet meer zichtbaar in mijn account, dus hierop besloten maar weer de klantenservice te bellen. Wederom weer een tijdje in de wacht (ca 15min?). Medewerker zei dat het intern nog aangepast moet worden en daardoor niet zichtbaar was in mijn account, maar zei toe dat het goed zou komen en alsnog diezelfde dag verzonden zou worden.
En dat gebeurde. Om iets over 16.00 uur kreeg ik een mailtje met de orderbevestiging. En later op de avond, rond 21.00, een mailtje met de verzendbevestiging!
Kortom: een prettige eerste ervaring met Max ICT, totaal tegen mijn vooroordelen in. Goed geholpen door de klantenservice, scherpe prijs en levertijd die is nagekomen.
Product werd verzonden met DPD. Dit is keurig verlopen.
De beloofde levertijd van 1 werkdag is nagekomen.
Het product werd verstuurd in zijn eigen verpakking, zonder verzenddoos eromheen. Had graag een optie gehad bij het bestellen om voor een extra verzenddoos eromheen te kunnen kiezen.
Klantenservice is zowel via mail als telefoon bereikbaar. Ik heb de klantenservice tweemaal gecontacteerd via de telefoon. Op hun website staat dat de reactietijd door de drukte kan oplopen. Dat klopt, want via de telefoon stond ik beiden keren toch wel een tijdje in de wacht, maar gezien de situatie en waarschuwing, is daar rekening meegehouden en heb ik er ook begrip voor.
Uiteindelijk wel gewoon vriendelijk, effectief en correct geholpen door de medewerkers en daar gaat het om.
Beste Yellowneck,
Bedankt voor uw review. Fijn dat wij u naar wens hebben geholpen en mijn collega's van de klantenservice u goed te woord hebben gestaan. Wij hebben het inderdaad extreem druk, onze excuses dat u iets langer moest wachten.
Wij wensen u veel plezier met uw aankoop, mochten we in de toekomst weer voor u iets kunnen betekenen, dan horen wij dat graag.
Karen - Max ICT Webcare