AlgemeenZaterdag 19 december The Last of Us part 2 besteld. Gisteren controleerde ik de status en stond er op de website dat het product naar een magazijn in Rijswijk was gestuurd en zou worden overgedragen aan de vervoerder. Vandaag ontving ik een ietwat lullig mailtje "Bevestiging van annulering".
In de mail staat
"We vind het jammer, je bestelling is geannuleerd. Dit kan de volgende redenen hebben":
- het bestelde product is niet op voorraad
- op jouw verzoek is je bestelling geannuleerd
- een ophaalbestelling is niet binnen 7 dagen opgehaald
Wat raar dat ze aangeven dat het product naar een magazijn is verplaatst en dan vervolgens niet meer op voorraad is. Ik heb ook niet geannuleerd en van ophaalbestelling is geen sprake want het zou bezorgd worden.
Als je als verkoper een koop annuleert, geef dan een specifieke reden op en noem het niet 'bevestiging van annulering' als je van de klant geen annulering ontvang. Dit is verwarrend. Het kan voorkomen dat het product toch niet op voorraad is maar waarom lees is dan dat jullie fysiek het product verplaatsen. Wees open en transparant en geef duidelijk aan waarom het is geannuleerd. Vervelend dat het 2 werkdagen duurt dat jullie door hebben dat het product niet op voorraad is.