AlgemeenUpdate 26-12-2020
Ik heb op 27 nov om 09.00u een Samsung QE55Q80TALXXN besteld (#500037548). Er stond bij dat wanneer de televisie voor 22.00u besteld was, het direct verzonden zou worden. Er werd op het moment van bestellen niet aangegeven dat het niet meer op voorraad was. Ik heb een betaalbevestiging ontvangen en hier bleef het bij. In spanning zat ik te wachten, maar ik ontving geen track en trace. Na veel moeite te hebben gedaan om in contact te komen, kreeg ik uiteindelijk (verdeeld over veel heen en weer gemail) van een medewerker te horen dat ik mij geen zorgen hoefde te maken, want de tv is nergens op voorraad; niet bij de Nederlandse importeur en niet bij Samsung zelf. Er is extreme drukte en ze doen hun best als specialist op dit gebied. Op een vraag of ze een indicatie konden geven, heb ik nooit respons gekregen. Ze zouden contact opnemen zodra er weer aanbod was. Tot op heden niks positiefs gehoord, behalve verweer op mijn vragen; het is óf wachten, óf mijn geld terugvragen...
Ik snap als klant dat het druk is rondom black friday, maar hier kun je als bedrijf toch op anticiperen, lijkt me. En daarbij, je verkoopt toch niet wat je niet op voorraad hebt? Dat is toch een risico die je zelf als bedrijf neemt?
De klantenservice en de mate van communicatie zijn verre van top. Telefonisch zijn ze zeer moeilijk te bereiken, maar op mails wordt gelukkig wel sneller gereageerd. Er worden geen updates vanuit Plasmavisie zelf gegeven, alleen vage reacties op vragen en weinig concrete antwoorden. Zo heb ik geen idee hoeveel wachtenden ik voor mij heb. Ik moet er als klant steeds zelf achteraan mailen om verduidelijking te krijgen. Ik krijg vervolgens het gevoel alsof ik zeur als ik vraag of ze al meer weten en voel daarmee weinig begrip van hun kant. Dat ze al bijna 20 jaar een specialist zijn, dat heb ik nu al vaker gehoord... Voor mij is het een zeer grote aankoop en het voelt totaal niet fijn op deze manier. Ik wil niet argwanend worden, maar krijg er nu toch een steeds slechter gevoel bij. Ze hebben mooie prijzen, maar ik zal toch eerder één van de bekendere webshops aan mijn omgeving aanraden. Al zou het puur om de vorm en mate van communiceren zijn.
Klantenservice is niet klantvriendelijk. Ik krijg het idee dat degene die de mail in beheer heeft tegen een burn-out aan zit. Niet heel klantvriendelijk, weinig begrip en geen concrete informatie of antwoorden