AlgemeenMet behulp van Azerty heb ik voor veel vrienden en familie computers in elkaar gezet.
Veel van mijn familie vindt het ook fijn garantie te hebben op een werkend systeem, in plaats van alleen op de individuele onderdelen. Daarom hebben wij ook vaak gebruik gemaakt van Azerty's assemblage service. Ook dit doen ze zeer bekwaam:
* Er wordt rekening gehouden met je wensen voor fan plaatsingen en dergelijken;
* Er worden nuttige suggesties voor je samenstelling gegeven (ongeacht of je voor assemblage kiest of het zelf doet!);
* Cable management is zeer netjes en vermijdt ook het pad van de luchtstroom indien van toepassing.
Ik heb vele tientallen bestellingen gedaan bij Azerty. Bijna altijd gaat het goed, maar soms niet. In het verleden hebben wij voor verschillende bestellingen transportschade gehad aan de videokaart, CPU koeler, of kast. In alle gevallen was er lomp omgegaan met de doos, en moet deze gewoon gevallen zijn.
Ik denk niet dat dit bij Azerty zelf is gebeurd, dit zou namelijk wel een vreemd contrast zijn met de anders goede service en het voorzichtig omgaan met componenten. Echter laat je het lot van je systeem toch over aan een koereur als je het laat verzenden, en daarom hebben wij voor een aantal dure systemen gekozen deze zelf op te halen.
Als er overigens transportschade was, was er nooit enige discussie en kregen wij altijd alles vergoed. Wees alleen gewaarschuwd dat grote, dure systemen een val van de bezorgdienst veelal niet overleven.
De belangrijkste reden dat ik vrijwel alles bij Azerty blijf bestellen is dat ik er vertrouwen in heb gekregen over de jaren dat wij er bestellen. De klantenservice heeft hier grotendeels aan bijgedragen. Ik ben altijd vriendelijk en snel geholpen met vragen en problemen.
Als concreet voorbeeld: Voor mijn laatste bestelling had ik een oude GPU die ik wilde laten inbouwen in mijn nieuwe systeem. Nu is een GPU in een computer doen niet moeilijk, maar ik was juist blij op mijn garantie dat het systeem als geheel werkend was, dus liet ik het toch het liefst door Azerty doen. Dit was geen enkel probleem, en er is niet eens extra geld voor gerekend na de assemblage. Alles was in een paar minuten geregeld.