Megekko

Grote maar toch matige computershop als je het mij vraagt.
- Zoekfunctie is onhandig en moet echt beter;
- De klant moet betalen voor Paypal transactiekosten;
- Soms is Paypal helemaal niet beschikbaar als betalingsoptie zoals bij pre-orders en bij ophalen op een ophaalpunt;
- Er wordt geen besteloverzicht verstuurd met wat je hebt besteld wanneer je hebt betaald, enkel een bevestiging. Voor je eigen administratie is dat wel zo makkelijk;
- Voor een webwinkel van dit formaat vind ik het rekenen van zowel verzendkosten én retourkosten echt uit de gratie;
- Megekko is niet telefonisch bereikbaar.

Pluspuntje is dat ze een wachtrijtool hebben uitgebracht voor de nieuwe videokaarten van AMD en Nvidia. Dat heb ik andere webwinkels nog niet zien doen. Scheelt natuurlijk een hoop service requests dus is voornamelijk vanuit eigen belang maar toch win-win.

Met retourneren heb ik bij deze webwinkel nog geen ervaring. Ook niet met de klantenservice.

Vóór 22:00 uur besteld, morgen in huis leven ze na gebaseerd op mijn ervaringen. Verzending gebeurd nooit middels een brievenbuspakje. Dat soort zendingen kunnen veilig zijn mits je goede doosjes hebt maar de meeste bedrijven zoals Amazon gebruiken die dus niet (ikzelf wel voor V&A op Tweakers). Dat betekent wel dat je of thuis moet blijven of het moet ophalen. Dat vraagt weer iets van de klant.
Verpakkingsmateriaal in de dozen gebruiken ze volgens mij nooit.

Scorekaart voor Megekko