Azerty

Op 5 november, rond 15:00u heb ik de AMD Ryzen 9 5900X processor besteld. Doordat het zeer druk was werkte de website uiteraard minder snel. Ik kwam gelukkig wel zonder problemen bij m'n winkelmandje en de betaling.

Het pakketje werd door Azerty op 1 december verzonden. Aangezien PostNL het druk heeft door Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en (mogelijk) Kerst. Daardoor werd het pakketje op 4 december geleverd. Geen probleem natuurlijk. In de doos zat de processor en het was netjes opgevuld met plastic waar lucht in zat.

De grootste ergernis van mijn bestelling lag op het moment nadat ik de bestelling had geplaatst. De Ryzen 5000 processors zijn erg populair en dus gewild. Azerty heeft tot de levering nooit duidelijk aangegeven wanneer ze leveringen verwachtten. Voor vragen werd je naar de AMD Ryzen 5000 FAQ op de website van Azerty gestuurd, waar geen relevante informatie te vinden is. Azerty is de enige webshop die geen informatie geeft over je plekje in de wachtrij en mogelijke leveringen.

Via social media heb ik meerdere keren een poging gedaan om enige info te krijgen met betrekking tot mijn bestelling. Hier kreeg ik zoals de rest te horen dat Azerty geen wachtrijnummers geeft, omdat ze geen valse hoop willen geven. Klanten begrijpen ook wel dat webshops met een launch als deze niks kunnen garanderen, maar enige informatie was wel netjes geweest. Als klant krijg je na een bestelling van een paar honderd euro helemaal niks te horen over de status hiervan tot je een e-mail krijgt dat je bestelling is verzonden. Tussen 5 november en 1 december was er dus geen enkele vorm van communicatie over de bestelling en leveringen.

Ongeveer een week geleden heb ik dan ook om deze reden een klacht ingediend bij Azerty, waar ik de ervaring als klant heb proberen over te brengen. De klacht was in ieder geval niet voor niets, want een paar e-mails later kreeg ik te horen dat m'n klacht zou worden meegenomen in het overleg met het management van Azerty. Niet veel later kregen klanten een kleine update m.b.t. de beschikbaarheid van de Ryzen 5000 processors (ik heb geen idee of het hierdoor komt, maar het was wel toevallig). Echter stond hier geen relevante informatie in. Op het forum van Tweakers heb ik gehoord dat Azerty mogelijk al bezig is met een wachtrij tool.

Als klanten geen informatie kunnen vinden over hun bestelling, gaan ze naar de klantenservice om meer informatie te krijgen. Als er een wachtrij tool zou bestaan zou de druk op de klantenservice ook minder kunnen worden. Dit zou een win-win zijn voor klanten en Azerty zelf: klanten krijgen met deze tool hun informatie die ze willen en de klantenservice kan zich dan bezig houden met andere vragen.

Azerty is normaal een prima webshop (laat dat even duidelijk zijn), maar bij de AMD Ryzen 5000 launch hebben ze de ervaring compleet verpest voor hun klanten door geen informatie te geven over de plaats in de wachtrij en mogelijke leveringen. Door deze ervaring winkel ik bij grote launches toch liever bij een andere webshop, waar ik wel informatie kan krijgen over mijn bestelling en mogelijke leveringen die de webshop verwacht. Wanneer Azerty een wachtrij tool heeft zal ik toch weer overwegen om bij een grote launch bij Azerty te bestellen.

Goedemiddag, bedankt voor je review.

Wij snappen zeer zeker dat onze klanten hier tegenaan lopen en dank ook voor de feedback in deze.
Het is namelijk niet zo dat wij onze klanten niet willen voorzien van een update, maar zonder beschikbare informatie vanuit leveranciers/fabrikanten en beperking in technieken, weten wij ook niet wanneer wij leveringen gaan krijgen en om hoeveel stuks dit dan eventueel gaat. Hierdoor is het momenteel ook niet mogelijk om klanten te voorzien van een eventuele positie in de wachtrij.

Gezien wij bezig zijn met een nieuw platform, wordt kritisch gekeken na dit soort punten, waar wij momenteel tegenaan lopen en gaan wij dit uiteraard meenemen.

Uiteraard wordt voor nu, beschikbare informatie, z.s.m. teruggekoppeld aan onze klanten en indien er aanvullende vragen/opmerkingen zijn wil ik je vragen deze te mailen naar feedback@azerty.nl.

Matthijs

Scorekaart voor Azerty