AlgemeenBij het bestellen van een x570 Aorus PRO had ik de keus tussen Azerty en Amazon, met Amazon als de (veel) goedkopere aanbieder. Ik ging voor Azerty aangezien ik een NL winkel als een veiligere optie beschouwde met betere garantie/zekerheid.
Het moederbord werd initieel naar mijn oude adres gestuurd ondanks dat ik deze, voorafgaand aan de bestelling, had bijgewerkt naar mijn nieuwe adres. Op de factuur stond het adres wel weer goed, ook als verzendadres, dus zal een of andere bug zijn geweest.
Azerty kreeg PostNL zover dat ze het moederbord terugstuurden ipv het te bezorgen bij de verkeerde persoon. Uiteindelijk moest ik een aantal dagen wachten voordat het bij mij terecht kwam.
Helaas was dat het moment waarop ik erachter kwam dat het bord een gebruikt product was aangezien de folie van een van de m.2 heatsinks was afgehaald, er vingerafdrukken op de thermische pad waren aangebracht, en de pad ruim is bestrooid met witte deeltjes. Roos? Suikerpoeder? Wie kan het zeggen. In ieder geval maakt dit de pad redelijk onbruikbaar voor mijn Sabrent NVMe. Nu stond er inderdaad in de winkel van Azerty aangegeven dat het een 'A-keuze' product was, maar dat 'A-keuze' code is voor 'is teruggestuurd product van iemand anders' was mij ontgaan en staat alleen in de bekende kleine lettertjes op de site van Azerty.
Al goed, het maakt mij weinig uit of een product teruggestuurd is zolang als het in orde is. Tenslotte zal er vast wel ergens in de productielijn iemand aan hebben gezeten nietwaar. Maar Azerty stelt dat 'A-keuze' producten in nieuwstaat zijn en perfect in orde zonder beschadigingen. Dat was hier duidelijk niet het geval.
Dit kaartte ik aan bij de klantenservice, inclusief goede foto's die het probleem zichtbaar tonen, met de vraag of er niet een vervangend heatsink kon worden geleverd. Tot mijn verbazing zag mijn contactpersoon het probleem niet en dacht dat het probleem normaal is voor een 'A-keuze' product.
Dat was voor mij de druppel. Het moederbord is nu teruggestuurd en ik heb een nieuw bord bij Amazon besteld. Ik moet nu gaan wachten tot ik mijn betaling terug krijg, om nog niet te spreken over de verzendkosten aangezien Azerty geen gebruik maakt van antwoordnummers.
Dit is niet de eerste keer dat ik bij Azerty heb besteld. De vorige keren waren er geen problemen, maar dus ook geen noodzaak om de klantenservice erbij te halen. Ik ging er vanuit dat als ik ze ooit nodig had ik iets had aan de service van Azerty. Ik ging er ook van uit dat ze hun producten controleerden. Want het enige wat een NL shop heeft boven Amazon is service en kwaliteitborging. Als dat ontbreekt dan houdt het voor mij op.
Stuurde het product naar verkeerde adres. Moet op eigen kosten retourzending versturen met alleen een vage aanduiding op de website dat de verzendkosten onder bepaalde omstandigheden vergoed worden.
KlantenserviceKlantenservice kon een probleem niet herkennen ondanks de foto's die werden meegestuurd. Vermoedelijk eerste lijn zonder enige kennis die op autopiloot werkt.
Goedemiddag, bedankt voor je review.
Wat vervelend dat je niet tevreden bent over Azerty.
Graag kijk ik even met je mee, om de situatie te beoordelen, echter kan ik op basis van deze gegevens, geen informatie achterhalen in ons systeem. Daarom zou ik je willen vragen om een ordernummer / klantnummer te mailen naar feedback@azerty.nl of kan je ons telefonisch bereiken op 0572-328120 en mag je vragen naar mij.
Matthijs