AlgemeenNa het nodige onderzoek had ik een TV gekozen die ik wilde aanschaffen. Het moet gezegd worden, ik ben een echte Coolblue fan. Hun fenomenale service, sterk assortiment, goed onderbouwde product-adviezen en de onuitputtelijke drive om klanten blij te maken voelen als een warm bad.
Maar deze keer maakten de prijzen elkaar niet zoveel en besloot ik de BCC weer eens een kans te geven.
Zaterdag 16:15 loop ik de winkel (Arnhem) binnen, het personeel staat in een hoek als een stel 14 jarige hangjongeren met elkaar te kletsen. Je wordt als klant bijna niet opgemerkt. Na verloop van tijd spreekt een jongeman me aan, hij beantwoordt mn vragen maar van harte gaat het niet. Hij doet nog een poging tot upselling, maar als ik hem vraag waarom ik bijna €200,- meer uit moet geven voor een ander model komt er eigenlijk geen zinnig antwoord.
De winkel sluit officieel om 17:00 maar om 16:40 worden de rolluiken al gesloten en alle apparatuur afgesloten. Alles aan het personeel schreeuwt: WEEKEND, wegwezen nu! Ik besluit uiteindelijk toch tot aankoop over te gaan, enige motivatie om dat nu bij de BCC te doen is mijn eigen gebrek aan geduld om te wachten tot morgen.
Het lijkt me dat een keten als BCC last heeft van de concurrentie van webshops en andere elektronica ketens. Als fysieke winkel heb je een uniek voordeel ten opzichte van alle webshops en dat is dat je er een beleving van kan maken. Je kan de mensen werkelijk service en klachtgerichtheid laten ervaren.
Ik snap dat je aan het einde van de week zin hebt in het weekend, en dat je wellicht moe bent. Maar je hut is open tot 17:00 en dan sta je er dus tot de laatste minuut. Ook van die allerlaatste klant kan je nog een fan maken!
Uiteindelijk was deze ervaring weer de zoveelste bevestiging; BCC is weinig klantgericht, vaak geen concurrerende prijzen, beperkte productkennis. Middelmatig, blinkt nergens in uit. Volgende keer wordt het weer onze blauwe vrienden...!