AlgemeenAfgelopen zaterdag voor 1595 euro de 55Q95T besteld. Gezien de goede reviews en de heldere site zelf voelde dit volledig vertrouwd aan. Via de cashback van Samsung zou dit op een heel net bedrag van 1095 euro komen.
Toen ik woensdag nog niets had gehoord, begon echter de twijfel toe te slaan. Op een andere consumentensite werd door klanten aangegeven dat ze zelf contact op hadden genomen en er geen voorraad bleek te zijn.
Nog steeds gaf ik Hofma het voordeel van de twijfel, maar ik hoorde niets van hun kant.
Uiteindelijk heb ik vrijdag 6/11 ook maar zelf contact opgenomen en werd bevestigd dat de tv niet leverbaar was en het wel weken zou duren voor er weer voorraad zou zijn.
De bestelling heb ik toen helaas geannuleerd. Ook met het oog op de cashback termijn.
Mijn kritiekpunten zijn vooral:
1) op het moment van bestellen was de tv op voorraad.
2) ik heb op geen enkele wijze in de periode van zaterdag tot en met vrijdag een mail of belletje gehad van Hofma. Ik moest zelf onderzoek doen en contact opnemen. Terwijl ze dit al vanaf maandag leken te weten. (Toen is de aanbieding aangepast.)
3) het geld wordt direct al bij aankoop geïnd en niet bij verzending. Niet heel vreemd hoor, maar daardoor vind ik punt 2 wel kwalijker.
4) direct na het weekend (tot en met de dag van vandaag) is dezelfde tv gewoon 'op voorraad' en te bestellen voor 2499 euro. Ook wordt hierbij nog steeds de cashback genoemd, terwijl deze termijn onmogelijk gehaald kan worden als de voorraadproblemen daadwerkelijk kloppen.
Ik werd heel vriendelijk te woord gestaan en er is mij beloofd dat het geld wordt teruggestort. Dus dat is gelukkig een positief punt.
Toch wordt helaas klantenservice pas echt op de proef gesteld in lastige situaties. En ik denk dat in deze situatie Hofma haar klanten pro-actief (zelf) had moeten benaderen m.b.t. de voorraadproblemen. Op zijn minst d.m.v. een kort en simpel mailtje. Dan was de service voor mij voldoende geweest.
Als Hofma na de leveringsproblemen de tv direct op 'tijdelijk niet leverbaar' had gezet, zou ik richting een 'goed' oordeel zijn bewogen.
Zou Hofma bijv. uit eigen beweging een aanbod hebben gedaan om bij voorraad dezelfde tv voor hetzelfde bedrag (inclusief cashback) weer opnieuw te kunnen bestellen, dan zou er echt over uitstekende service gesproken kunnen worden.
Overigens heb ik geen discussie gevoerd of iets dergelijks hierover. Maar heb ik ervoor gekozen de vriendelijke toon van de medewerker te beantwoorden met eenzelfde vriendelijke toon.
Is dit een uitzondering bij Hofma? Ik weet het gewoonweg niet. Maar nu hebben ze helaas teveel steken laten vallen en daarom vond ik deze review belangrijk om te plaatsen.