ALTERNATE.nl

Na het aanschaffen van een mooie upgrade set een defect moederbord GiBy Z490M geleverd gekregen. Zie kopje klantenservice daar gaat het helemaal mis bij alternate.

De ene dag besteld, de andere dag in huis.

Op 24 September mijn bestelling mogen ontvangen.

Na installatie bleek het moederbord GiBy Z490M niet goed te werken.
Geheugen werd alleen herkend in het laatste geheugen slot(B2)
Hierdoor kan het geheugen 32GB kit niet in dual channel draaien.
En alleen als 16GB single channel.

Na deze bevinding de klantenservice proberen te bereiken van Alternate Nederland.

De klantenservice van Alternate is niet bereikbaar. Wanneer je belt wordt de lijn verbroken omdat er teveel wachtende zijn. Op deze dag 25 Oktober een mail verzonden naar Alternate klantenservice.

Omdat ik Alternate niet kon bereiken en het artikel GiBy Z490M niet op voorraad was bij alternate.
Bij een andere leverancier een nieuw moederbord besteld op 29 September 2020.

Een dag later werkte mijn setup weer naar behoren.

Alternate klantenservice gaf op pas op 1 oktober 2020 gehoor aan mijn eerste email van 25 Oktober 2020.

Na een mail wisseling van 8 emails op 1 oktober kreeg ik een retourformulier.
Direct het defecte moederbord opgestuurd met postnl.

Op 2 oktober een bericht terug gekregen dat mijn pakket in goede orde ontvangen was.

Toen bleef het 10 dagen stil tot 12 Oktober 2020.
Op deze dag kreeg ik een bericht van een medewerker van Alternate: Dat het moederbord nagekeken was en volgens de medewerker schade geconstateerd is welke duidt op user-abuse.
Onder een vergrootglas was er schade gevonden aan het CPU socket.

Na een reactie verzonden te hebben kreeg ik op 15 Oktober een bericht terug dat alternate geen garantie wilt geven en uit "coulance" een reparatie wilt uitvoeren waar ze geen garantie op willen geven.

Hiermee ben ik niet mee akkoord gegaan omdat ik gewoon recht heb op garantie bij het ontvangen van een defect moederbord.

Op 19 Oktober kreeg ik van de klantenservice een nieuw bericht dat het defect mijn schuld is en ik dit defect had moeten herkennen bij installatie. Met als quote dat het moederbord machinaal gefabriceerd wordt en ik dit voor ingebruikname had moeten zien onder een vergrootglas.

Na wat mail wisseling op 19 Oktober 2020 de volgende mail verzonden:

"Beste Klantenservice,

Het is spijtig dat er van mij verwacht wordt als consument een dergelijk defect te kunnen zien en te herkennen als een defect.

Ik verwacht met deze email ook dat u zult voldoen aan de wet kopen op afstand. En de kosten van het moederbord retourneert.

Indien u hier niet aan voldoet zal ik contact opnemen met thuiswinkel waarborg fonds en indien nodig rechtelijke stappen ondernemen om het geld van het defecte moederbord terug te krijgen.

Met vriendelijke groet,"

Op 23 Oktober, een maand na mijn bestelling kreeg ik de volgende mail.
"
Bedankt voor je reactie.
Omdat je het product niet in originele staat hebt geretourneerd, kunnen wij niet het volledige aankoopbedrag aan je terugstorten. Er zal een waardevermindering van 30% gecompenseerd moeten worden, bij een creditering zullen we dit bedrag inhouden op het terug te storten bedrag.

Zoals eerder aangegeven kunnen we het product ook herstellen en je het gerepareerde moederbord toesturen.

Graag verneem ik welke optie je voorkeur heeft."

Ik had het product in dezelfde staat geretourneerd als ontvangen, maar hierna akkoord gegaan met de waardevermindering omdat ik er klaar mee was.

Op 27 oktober een mail mogen ontvangen dat 70% van de aankoopsom terug gestort wordt van het moederbord.Deze ook mogen ontvangen op 28 Oktober 2020.

Het is in mijn ogen schandalig dat ze je proberen af te poederen om garantie te ontlopen waar je wettelijk recht op heb. Ik zal in de toekomst ook geen bestellingen meer willen plaatsen bij Alternate Nederland.

Beste,
Bedankt voor je review.
Wat vervelend om te horen dat je een slechte ervaring hebt gehad met onze klantenservice. Uit je review begrijp ik dat er een oplossing is aangeboden door een collega. Mocht je eventueel nog feedback hebben verzoeken wij je om dit te sturen naar feedback@alternate.nl zodat wij kunnen kijken hoe we onze service kunnen verbeteren.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl