Azerty

Voor het bouwen van een desktop voor een kennis besloten om een gedeelte van de onderdelen bij Azerty te bestellen. Dit vanwege een eerdere (positieve) ervaring met daar te bestellen en goede reviews op Tweakers. De website van Azerty is vrij overzichtelijk en de bestelling was snel geplaatst. Helaas is het bij Azerty niet mogelijk om als particulier een bestelling te plaatsen zonder daarvoor een account aan te moeten maken.

Van de bestelde onderdelen waren er enkele direct leverbaar en andere hadden een levertijd van 2-3 werkdagen. De volgende dag zag ik dat voor een van de onderdelen de levertijd veranderd was naar meer dan 10 werkdagen op de productpagina. Na de drie werkdagen heb ik Azerty een mail gestuurd over de levertijd van het onderdeel, meer daarover onder "Klantenservice". Omdat PostNL er een dag extra voor nodig had om had het pakket te bezorgen heb ik uiteindelijk een week na bestelling het pakket ontvangen. Het pakket was goed verpakt.

Mijns inziens was het prettig geweest als er op de pagina met het status van een bestelling bij Azerty per artikel de verwachtte levertijd ervan zou staan (omdat deze niet gelijk hoeft te zijn aan de levertijd voor nieuwe bestellingen van een artikel); enkel de term "gereserveerd" per artikel is iets beperkt.

Verder zou een FAQ of iets dergelijks met de verschillende mogelijke statussen van een een bestelling prettig zijn geweest. Het status "wachten op verzamelen" kan bijvoorbeeld geïnterpreteerd worden als dat Azerty wacht op een artikel van een leverancier, of dat er bij Azerty reeds aanwezige artikelen in een doos gedaan moeten worden.

Na drie werkdagen heb ik een mail gestuurd over de levertijd van een artikel dat nog niet bij Azerty ontvangen was en waarvan de levertijd voor nieuwe bestellingen meer dan 10 werkdagen was. Omdat na een dag ik geen reactie ontvangen had, heb ik de klantenservice gebeld om te informeren naar de levertijd met het idee om mogelijk het desbetreffende bestelde artikel te wijzigen naar een andere vergelijkbaar artikel dat wel snel leverbaar was. Na ongeveer 10 minuten in de wacht te hebben gestaan ben ik prima geholpen door een medewerker die mij kon vertellen dat het artikel net was binnengekomen en diezelfde dag verzonden zou worden (dat PostNL er wat langer voor nodig had om het pakket te bezorgen, daar kan Azerty niets aan doen). Kort na het telefoongesprek ontving ik ook een reactie op mijn mail; telefonisch informeren lijkt dus bij Azerty de snellere optie te zijn om contact te krijgen met de klantenservice.

Ondanks dat de bestelling later binnenkwam ben ik erg tevreden over Azerty en hoe ik geholpen ben door de klantenservice. In de toekomst zal ik zeker weer bij Azerty bestellen.

Scorekaart voor Azerty