AlgemeenIk heb een Denon AVR-X2600H gekocht als opvolging van mijn Denon AVR-1910. De X1600H zou waarschijnlijk ook voldoen, maar was al een tijdje niet voorradig.
Als je al Denon kent, is het weer vertrouwd. Het stereo geluid is goed, en ik merk t.o.v. oudere model dat er op lage volumes nu wat meer voller/krachtig (bas goed waarneembaar) geluid uit de speakers komt. Ik heb 4 ohm speakers, en ik merk dat deze AVR minder snel heet wordt dan de 1910. Vwb surround heb ik nu nog een middelmatig setje speakers en kan ik geen goed oordeel geven.
Ik heb niet zoveel ingangen nodig, maar een belangrijke feature voor mij is de assignable output speakers voor Front B/Zone 2. Naast een surround setje gebruik ik aparte speakers voor stereo audio (ze staan op een andere plek in de woonkamer). De AVR-1910 was net iets slimmer: die kon je instellen zodat 2-channel stereo automatisch naar Front B werd geleid. Deze feature zit in de huidige Denons pas in een veel duurder model.
Ik heb dit opgelost met mijn Logitech Harmony Hub en activiteit op Zone 2 ingesteld.
Spotify integratie is prima. Zelfs zonder de Heos of Denon app kun je met Spotify direct streamen. Als de de optie Netwerk altijd aan (of zoiets) activeert, gaat de AVR ook vanzelf aan als je gaat streamen.
Denon support via de denon website is goed; ik kreeg ongeveer na 24uur antwoord op vragen die ik had. Dan voel je je als Denon klant toch serieus genomen.
Ook de Kamera Express service weer top; ik heb na 2 dagen het apparaat moeten omruilen omdat het niet meer aanging (DOA). Zowel telefonisch als aan de balie prettig geholpen.