ALTERNATE.nl

Website is makkelijk te navigeren maar niks bijzonders verder. Bestellen is eenvoudig en het pakket is snel en netjes bezorgd.

Playstation 4 Pro gekocht in September 2018. Deze ging rond de jaarwisseling van 2019/2020 defect. Ik hoorde een elektrisch "geknetter" aan de kant van de voeding en een beetje googlen gaf aan dat dat wel vaker voorkwam en dat de voeding vervangen moest worden.

Contact opgenomen met Alternate. Kreeg eerst te horen dat ik pech had omdat de fabrieksgarantie van 1 jaar voorbij was. Uitgelegd dat we in Nederland "recht op een deugdelijk product" hebben. Toen werd er een "uitzondering" voor me gemaakt en mocht ik toch van de garantie gebruik maken. Playstation opgestuurd en 8 weken later kreeg ik hem terug. Ik kreeg te horen dat het probleem dat ik gemeld had inderdaad geconstateerd was en dat het verholpen zou zijn. Toen ik vroeg wat er precies gedaan was (nieuwe voeding? refurbished PS4?) kon mij dat niet gezegd worden want zij wisten het ook niet.

Helaas helaas... bij de eerste beste speelsessie van God of War was het geknetter direct weer te horen. Opnieuw contact met Alternate dus. Kreeg _weer_ te horen dat ik geen recht op garantie had en dat ze me weigerde om me verder te helpen. Weer talloze mailtjes heen en weer maar de pareltjes zijn deze:

"Bedankt voor je e-mail.
Helaas is het niet meer mogelijk om je playstation vanaf heden naar ons terug te zenden ter reparatie. Ik zie dat het product gekocht is op 24-09-2018. Het product heeft helaas maar een garantie periode van 12 maanden. Dit betekent dat onze technische dienst in dit geval niet kan helpen je product te repareren of op te sturen naar de fabrikant."

en

"Bedankt voor je reactie.
Helaas kunnen wij het product niet terug nemen. Wat mogelijk is, is om direct contact op te nemen met de fabrikant, in dit geval Sony, om te informeren wat ze voor je kunnen betekenen in deze vervelende situatie. Echter kan ik niet garanderen of ze iets kunnen betekenen voor je, aangezien het product buiten de garantieperiode valt."

Toen maar gebeld met Alternate en daar uitgelegd dat de wet toch echt anders in elkaar steekt. De betreffende jongeman die ik aan de lijn kreeg kon de hele mailwisseling die ik de dag ervoor met zijn collega had gehad niet meer vinden. De klacht onder dat klachtennummer bestond niet (meer?). Ik heb dus de hele mailketen doorgestuurd en na *anderhalf* uur aan de lijn zitten met alle linkjes van de rijksoverheid, de ACM en Consuwijzer erbij was ik het wel beu. Ik legde uit dat ik een werkend, deugend product wilde en Alternate nog één kans gaf op een reparatie en anders ze in verzuim te stellen, de Playstation terug te sturen en het volledige aankoopbedrag terug te eisen. Als ze daar niet aan mee wilde werken dan zou ik ze dagvaarden met alle bijbehorende kosten voor hun rekening. Ik had immers zoveel bewijs op papier dat het een redelijke open-and-shut-case zou zijn.

Nou.. bij god's gratie mocht ik nogmaals de Playstation 4 opsturen. Dit zou 6 tot 8 weken duren en heeft uiteindelijk 12 (!) weken geduurd. Volgens mij heb ik een refurbished Playstation 4 gekregen nu maar zeker weten doe ik het niet. Ik heb er nu twee avonden Final Fantasy 7 Remake op gespeeld en geen geknetter meer gehoord dus ik hoop dat hiermee het probleem opgelost is.

Voor mij wel duidelijk dat ik NOOIT, NOOIT, NOOIT meer iets zal (laten) kopen bij Alternate. Iedereen in mijn vriendengroep zal ergens anders naar verwezen worden en ook zakelijk zal ik nooit meer bij ze kopen.

@Reactie alternate:
"Enige verwarring"? Als het echt enige verwarring was dan was ik geen 25 e-mails (ik heb ze geteld) en meerdere uren aan de telefoon kwijt geweest aan jullie. De enige reden dat ik nu een werkende Playstation heb is omdat ik jullie meedogenloos achter de broek heb gezeten. Uiteindelijk heb ik moeten dreigen met een dagvaarding (en ik had die ook klaar liggen) om ervoor te zorgen dat jullie het absolute minimum deden voor mij waar je als ondernemer in Nederland toe verplicht bent. Jullie hebben niks "extra" of "bijzonders" voor mij gedaan. Je hebt precies het absolute minimum gedaan van wat je moest doen en zelf dat deden jullie belabberd. Ik moest 20 weken wachten op een gerepareerde Playstation. Er zijn mensen naar het ISS gegaan en weer terug die sneller waren dan dat.

Ik vraag mezelf af hoeveel mensen jullie onterecht weg hebben gestuurd met deze leugens over fabrieksgarantie. Hoeveel mensen hebben maar een nieuw product gekocht terwijl jullie eigenlijk wettelijk verplicht waren om voor reparatie of vervanging te zorgen? Hoeveel mensen zijn zelf opgedraaid voor reparatiekosten terwijl Alternate dat had moeten doen?

Klop jezelf achteraf alsjeblieft niet op de borst want als ik je -5 sterren kon geven voor klantenservice dan had je dat gekregen.

Beste,
Erg jammer te moeten vernemen dat je deze ervaring opgedaan hebt. De wettelijke garantie staat hierbij niet gelijk aan de ingevoerd garantieperiode vanuit de fabrikant waardoor hier enige verwarring ontstaan is, onze oprechte excuses hiervoor. Het product is uiteindelijk geretourneerd naar ons waarbij het doorgestuurd is naar de fabrikant, helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op de wachttijden welke zij in acht nemen waardoor dit langer kan duren dan gewenst. Wij hopen in ieder geval dat het probleem hiermee verholpen zou moeten zijn waardoor je nog lang plezier van dit product kunt ervaren!

Scorekaart voor ALTERNATE.nl