ALTERNATE.nl

Over het algemeen een waardeloze ervaring met Alternate.nl. Onder het kopje "Klantenservice" een toelichting hierop.

Men plaats een bestelling bij Alternate.nl, alles lijkt gewoon zoals bij iedere andere site in goede banen te verlopen.

Echter, niets bleek minder waar te zijn. Tijdens het orderproces wordt men namelijk totaal niet op de hoogte gehouden van de vorderingen; iets wat je wel van een dergelijk bedrijf mag verwachten nadat ze de begrote levertijd ruim overschrijdt.

Na een order van duizenden euro's te hebben geannuleerd, blijkt men ineens wel tijd te hebben om te reageren; erg frappant. Bovendien: na wederom te kennen te geven de order te willen annuleren, wordt dit je niet in dank afgenomen. Dit resulteert er helaas in dat Alternate.nl buitensporig lang doet over het retourneren van het volledige aankoopbedrag.

Wanneer mijn aankoopbedrag gecrediteerd wordt, is vooralsnog niet bekend. Alternate.nl blijkt haar orders namelijk niet graag netjes af te willen handelen.

Een ding is voor mij in ieder geval zeker: liever €200 meer betalen, dan ooit nog een order te plaatsen bij Alternate.nl.

[Reactie op de reply van Alternate.nl]

Het standaardpraatje wat je hoort wanneer iets niet tijdig geleverd wordt. Bovendien een erg verwerpelijk excuus in dit geval, omdat alle losse componenten een afzonderlijke levertijd hadden van 1 dag. Althans, zo werd het weergegeven op de site. Houd in dat geval gewoon de levertijden bij die op de site gegeven staan of informeer de klant over de vertraging in het orderproces. Zodra je dat doet zul je zien dat een klant er veel eerder begrip voor kan opbrengen, dan dat er achteraf een mooi "praatje" wordt gehouden wat louter onzin bevat.

Ook "het bedrag zal binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.", schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Dat is pertinent onjuist. Twee weken staat namelijk geenszins gelijk aan "enkele werkdagen".

Alternate.nl belooft gouden bergen, maar kan deze verwachtingen totaal niet waarmaken.

Beste,
Wij vinden het erg jammer te moeten vernemen dat je dit gevoel aan onze service over gehouden hebt, onze oprechte excuses hiervoor. Indien een product niet op voorraad is zijn wij daarbij ook afhankelijk van de leveringen vanuit onze leveranciers. Wij kunnen daarbij bestellingen pas versturen zodra deze compleet zijn. Wanneer je een bestelling om deze reden wenst te annuleren is dat uiteraard mogelijk wij zullen hier dan een terugstorting voor aanmaken. Dit bedrag zal in dit geval binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl